Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Σλούκας: “Δικαίωμα σε κανέναν!”

Σλούκας: “Δικαίωμα σε κανέναν!”

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την σημερινή (15:30) αναμέτρηση με το Βέλγιο, παραδέχτηκε ότι οι αποκλεισμοί των προηγούμενων χρόνων δίδαξαν πολλά στην Εθνική κι εξήγησε ότι ο Λοτζέσκι θα είναι… εχθρός

H Eθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ματς με το Βέλγιο (15:30) και ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να προκριθεί στα προημιτελικά του Eurobasket.

Ο διεθνής γκαρντ ανέφερε με αφορμή την παρουσία της Εθνικής στο Stade Pierre Mauroy και την σημερινή αναμέτρηση με το Βέλγιο. “Το γήπεδο είναι εκπληκτικό κι εντυπωσιακό. Από ‘κει και πέρα, πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο και σημαντικό παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά, αύριο κόντρα στο Βέλγιο. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε αντίπαλοι σε φιλικό. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την περίοδο ήμασταν ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας μας, είχαμε κάποιες ελλείψεις (σ.σ. Σπανούλης, Μπουρούσης) ενώ το Βέλγιο διαθέτει μια συμπαγή ομάδα, που παίζει δυνατά”.

Πρόσθεσε, δε, πως: “Το Βέλγιο θα τα παίξει όλα για όλα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν και σε τίποτα! Οι Βέλγοι είναι μια ομάδα που παίζει έξυπνα κι αν βρει την ευκαιρία, τρέχει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Οι αποκλεισμοί της Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια μας δίδαξαν πολλά, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση. Να περάσουμε στην οκτάδα και βλέπουμε”.

Ο Σλούκας σχολίασε την παρουσία της Εθνικής και την συνέκρινε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές: “Θεωρώ ότι οι παίκτες έχουν βρει πιο γρήγορα τον ρόλο τους. Παίζουμε σαν ομάδα, ο ένας για τον άλλον κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή στο τουρνουά”.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε θα βρει απέναντί του τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Ματ Λοτζέσκι: “Ήμασταν συμπαίκτες για δυο χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης κι εξαιρετικός χαρακτήρας. Βέβαια, για 40′ θα είναι… εχθρός μου!”

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*