Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φετινού μίτινγκ στίβου Βεργώτεια στο Αργοστόλι, στη διοργάνωση της πόλης της Κεφαλονιάς θα συμμετάσχουν αθλητές κι αθλήτριες από 20 χώρες.
Ξεχωρίζει, ασφαλώς, η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος έχει και το ρεκόρ αγώνων με 8,36 από το 2022. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους θα πάρει μια πρώτη γεύση από αγώνες σε ανοιχτό στίβο το 2026 πριν ξεκινήσει τους αγώνες του στα Diamond League.
Πλην του Τεντόγλου, «μαγνήτες» για τους ντόπιους φιλάθλους θα είναι δύο δικά τους παιδιά που ξεχώρισαν στον κλειστό στίβο, ο Χάρης Αλιβιζάτος στο ύψος κι η Αποστολία Αντωνάτου στα 100 μέτρα.
Μετέχουν, επίσης, σημαντικοί αθλητές των Εθνικών ομάδων στα σπριντ και τα εμπόδια, όπως η Ραφαέλα Σπανουδάκη κι ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (100 και 200 μ.), η Σοφία Ιωσηφίδου (100 μ. εμπόδια) κι ο Λάμπρος Βολίκας (100 μ.).
Παρούσα κι η Σπυριδούλα Καρύδη στο μήκος.
Από τις συμμετοχές των ξένων αθλητών κι αθλητριών ξεχωρίζουν οι σπρίντερ, Κρέιβον Γκιλέσπι από τις ΗΠΑ, Ελιέσερ Ατζίμπι από τον Καναδά κι Έλιοτ Τζόουνς από τη Βρετανία.
Στις γυναίκες, οι πιο γρήγορες είναι η Αϊμάρα Νασαρένο από τον Ισημερινό κι η Αμερικανίδα Ταλίθα Τιγκς.
SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις