Home / Tennis / Τζόκοβιτς εναντίον Φέντερερ και στο US Open

Τζόκοβιτς εναντίον Φέντερερ και στο US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ θα διεκδικήσουν το US Open αφού ξεπέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Τσίλιτς και Βαβρίνκα αντίστοιχα.

Για 42η φορά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους καλύτερους τενίστες των τελευταίων ετών να κοντράρονται. Νόβακ Τσόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ πέρασαν εύκολα στον τελικό και θα διεκδικήσουν το US OPEN, αφού τα εμπόδια των Τσίλιτς και Βαβρίνκα δεν ήταν ικανά να τους σταματήσουν.

Δεν ίδρωσε ο Τζόκοβιτς

Με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο του Μάριν Τσίλιτς ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 28χρονος Σέρβος χρειάστηκε μόλις 85 λεπτά για να επικρατήσει με 6-0, 6-1, 6-2 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του US Open.

Σε 14 αναμετρήσεις με τον Τσίλιτς ο Τζόκοβιτς μετρά ισάριθμες νίκες και αυτή που σημείωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν από τις πιο εύκολες. Στα πρώτα δύο σετ το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν καταιγιστικό και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Στο τρίτο σετ ο Τσίλιτς αντέδρασε μετά το 2-0 του Νόλε, έκανε το 2-2 στα game, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι περισσότερο. Αυτή θα είναι η 18η συμμετοχή του Τζόκοβιτς σε τελικό Grand Slam και θέλει να πανηγυρίσει το δέκατο τίτλο του.

Χωρίς να χάσει σετ ο Φέντερερ

Δίχως να χάσει ούτε ένα σετ έφτασε στον τελικό του US Open ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο 34χρονος Ελβετός επιβλήθηκε με 6-4, 6-3, 6-1 επί του Βαβρίνκα και έτσι επιστρέφει στον τελικό του US Open για πρώτη φορά μετά το 2009.

Ο Βαβρίνκα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά ο Φέντερερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε τα δύσκολα εύκολα. Στο πρώτο σετ ο Βαβρίνκα βρέθηκε κοντά στο break, αλλά η αντίδραση του συμπατριώτη του ήταν εξαιρετική αφού επέστρεψε από το 0-40 στο 6o game και έκανε το 4-2 τελειώνοντας ουσιαστικά το σετ.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος του Φέντερερ ο οποίος έφτασε στη μεγάλη νίκη και θα παίξει σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό. Εκεί ο “μαέστρος” θα διεκδικήσει το 18ο τίτλο του σε Grand Slam.

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*