Home / Sports / Το σύστημα διεξαγωγής για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ απλού

Το σύστημα διεξαγωγής για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ απλού

Ως γνωστόν, η νέα αρχή στη διεθνή σκηνή του πινγκ πονγκ θα σηματοδοτηθεί την ερχόμενη Κυριακή με το WTT Contender της I.T.T.F. στην Ντόχα Κατάρ και στο ίδιο μέρος θ’ ακολουθήσει, 14-17 Μαρτίου, το Παγκόσμιο Προολυμπιακό, το οποίο θα έχει φυσικά και ελληνική συμμετοχή.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ και είναι οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου. Την Τετάρτη, έγινε εκτενής αναφορά στο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων με την απαραίτητη σημείωση ότι είναι ακόμη αδιευκρίνιστο πόσες θέσεις θα δοθούν για το Τόκιο από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο «Ali Bin HamadAl Attiya Arena» και θα το διοργανώσει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Κατάρ υπό την αιγίδα της Ι.T.T.F.

Το Παγκόσμιο Προολυμπιακό αφορά στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών. Η κλήρωση για το αρχικό στάδιο θα γίνει στις 13 Μαρτίου και την επόμενη μέρα θ’ αρχίσουν οι αγώνες. Όσον αφορά στις προκρίσεις για το Τόκιο, σύμφωνα με την προκήρυξη δεν θα είναι λιγότερες από δύο και όχι περισσότερες από οκτώ για κάθε φύλο.

Ο ακριβής αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα πάρουν το «εισιτήριο» για το απλό του Ολυμπιακό τουρνουά, θα καθοριστεί μία μέρα πριν από την κλήρωση ανάλογα με το μάξιμουμ των διαθέσιμων θέσεων εκείνη τη χρονική στιγμή.

Η κλήρωση για το δεύτερο στάδιο θα λάβει χώρα μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Τα seeding της κλήρωσης για το πρώτο στάδιο θα βγουν με βάση τον Ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης (ITTFOlympic Qualification Ranking Lists). Τα seeding της κλήρωσης για το δεύτερο στάδιο θα στηριχτούν βασικά στα αποτελέσματα από το πρώτο μέρος των αγώνων.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο World Singles Qualification Tournament θα διαγωνιστούν σε «νοκ άουτ» ματς. Στο πρώτο στάδιο θα σχηματιστούν μίνι ταμπλό ανδρών και γυναικών παρά ένα ίσα με τον αριθμό των προκρίσεων.

Το λιγότερο ένα δηλαδή θα είναι το ταμπλό. Σαν παράδειγμα, η προκήρυξη αναφέρει ότι αν πρόκειται να δοθούν επτά Ολυμπιακά «εισιτήρια» από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό, τότε θα παιχτούν έξι μίνι ταμπλό και οι νικητές από το κάθε ένα θα πάρουν την πρόκριση για το αγώνισμα του απλού στο Τόκιο.

Στο δεύτερο στάδιο των αγώνων θα γίνει ένα ακόμη ταμπλό και ο τελικός νικητής θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο Ολυμπιακό τουρνουά. Εδώ οι συμμετοχές εξαρτώνται από τον αριθμό των προκρίσεων.

Η προκήρυξη σημειώνει ότι:

# Εάν δοθούν από δύο προκρίσεις για το Τόκιο τότε θα μετάσχουν ο φιναλίστ του τελικού από το πρώτο στάδιο, οι ηττημένοι των ημιτελικών και οι χαμένοι των προημιτελικών (επτά αθλητές/τριες).

# Εάν δοθούν τρεις ή τέσσερις προκρίσεις τότε θα μετάσχουν οι φιναλίστ των τελικών και οι ηττημένοι των ημιτελικών από το πρώτο στάδιο (έξι και εννιά αθλητές/τριες αντίστοιχα).

# Εάν δοθούν περισσότερες από τέσσερις προκρίσεις τότε θα συμμετάσχουν οι φιναλίστ των τελικών από το πρώτο στάδιο (ανάμεσα σε τέσσερις και επτά οι αθλητές/τριες).

Κι ένας διαχωρισμός για τις κληρώσεις:

• Στο πρώτο στάδιο οι αθλητές από την ίδια εθνική Ολυμπιακή επιτροπή θα κληρωθούν σε διαφορετικά «νοκ άουτ» ταμπλό.

• Στο δεύτερο στάδιο θα υπάρξει μέριμνα. ώστε αθλητές που διεκδίκησαν αρχικά την πρόκριση από το ίδιο μίνι ταμπλό να μην ξαναπέσουν μαζί, τουλάχιστον άμεσα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*