Home / Άλλα Σπόρ / Παρά-Κολύμβηση: Δύο αργυρά μετάλλια για Μιχαλεντζάκη και Σταματοπούλου στη Μαδέιρα

Παρά-Κολύμβηση: Δύο αργυρά μετάλλια για Μιχαλεντζάκη και Σταματοπούλου στη Μαδέιρα

Την αρχή στα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα την Τετάρτη στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρά-Κολύμβησης της Μαδέιρα έκανε τα 100μ ελεύθερο S8 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, όπου στον τελικό ήταν τρίτος με χρόνο 59.63, αλλά δεύτερος Ευρωπαίος, καθώς πρώτος ήταν ο Αυστραλός Σίμπσον κι ακολούθησε ο Ισραηλινός Μαρκ Μαλιάρ με 59.49.

Το ίδιο είχε συμβεί και το πρωί στην πρώτη προκριματική σειρά, όπου ο Μιχαλεντζάκης ήταν και πάλι δεύτερος με χρόνο 1:0025, πίσω από τον Αυστραλό, με 59.28, αλλά πρώτος Ευρωπαίος και με τον καλύτερο χρόνο και των δύο προκριματικών σειρών.

Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκαν λίγο πιο αργά, με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο S4 να κατακτά ακόμη ένα αργυρό μετάλλιο, το δεύτερο της τρίτης ημέρας των αγώνων και πέμπτο συνολικά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι στην ίδια πισίνα τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 51.61 που ήταν ο καλύτερος και στις δύο προκριματικές σειρές.

Στον τελικό, η Σταματοπούλου σε χρόνο 51.15 τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανίδα Μπότσκερ, η οποία τερμάτισε σε 51.01.

Την Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της διοργάνωσης, αγωνίζονται ο Γιώργος Σφαλτός στα 100μ.πρόσθιο SΒ5 των ανδρών και η Μαρία Τσάκωνα στο αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες. Επίσης, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ελεύθερο S4 κι ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. ελεύθερο S3.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*