Home / Ποδόσφαιρο / Πικέ, ο λυτρωτής!

Πικέ, ο λυτρωτής!

Ενώ… φλυαρούσε και όλα έδειχναν «γκέλα», με τον Τσεχ να βγάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ήρθε ο Πικέ στο 87′ και τη λύτρωσε! Με ένα γκολ αλά Μπαρτσελόνα, η Ισπανία νίκησε 1-0 την Τσεχία και μπήκε με το δεξί στο EURO!

Είδε τον… Τσεχ με τα μάτια της, την μπάλα να πηγαίνει μία φορά στο δοκάρι και τους Τσέχους να την απειλούν τρεις φορές μέσα σε οκτώ λεπτά, αλλά στο τέλος τα κατάφερε!

Η Ισπανία, αν και… φλύαρη κατά διαστήματα, κυριάρχησε απέναντι στην Τσεχία, σπατάλησε, όμως, ένα σωρό ευκαιρίες, για να λυτρωθεί, τελικά, από τον Πικέ, τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’!

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα πήρε την ασίστ του συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα», Ινιέστα και με κεφαλιά, χάρισε τη νίκη με σκορ 1-0 στους «φούριας ρόχας», που ξεκίνησαν νικηφόρα την υπεράσπιση του στέμματός τους.

Το ματς

Με… οδηγό τον Τσεχ, το «πούλμαν» της Τσεχίας άντεξε στην πίεση της Ισπανίας από το 15’ και μετά. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, οι Τσέχοι υποχώρησαν γρήγορα στο μισό γήπεδο και… έμειναν εκεί σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση την τελευταία φάση του 45λέπτου, με το σουτ του Νέτσιντ, όμως, να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ντε Χέα.

Οι «φούριας ρόχας», από την άλλη, ήταν εκείνοι που επέβαλλαν τον -γνωστό- ρυθμό τους, έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά όποτε σταματούσαν τη… φλυαρία, έπεφταν πάνω στον απίθανο Πετρ Τσεχ! Ο γκολκίπερ της Άρσεναλ είπε δύο μεγαλοπρεπέστατα «όχι» στον Μοράτα, στην εξ επαφής προβολή του στο 16’ και στο σουτ που δοκίμασε από δεξιά στο 28’, ενώ την ίδια… απάντηση είχε ο «γερόλυκος» πορτιέρο και στον διαγώνιο «κεραυνό» του Ζόρντι Άλμπα στο 39’, αλλά και στο κοντινό πλασέ του Σίλβα δευτερόλεπτα μετά!

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν να απορείς πώς γίνεται να παραμένει το 0-0… Από το πρώτο δευτερόλεπτο, μέχρι και το φινάλε, η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να μπαίνει δυνατά και στο 46’ να έχει δοκάρι, από κακή απομάκρυνση του Χούμπνικ, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή «ρίζα»! Στη συνέχεια της φάσης οι Τσέχοι απομάκρυναν πριν σκοράρει ο Ράμος, για να «ξυπνήσουν» και αυτοί, απειλώντας τρεις φορές τους Ίβηρες στο διάστημα 57’-65’!

inner

Οι Ισπανοί «απάντησαν» στο 70’ και στο 73’, με τον Χούμπνικ να σώζει την τελευταία στιγμή και τον Σίλβα να σουτάρει λίγο έξω αντίστοιχα, για να φτάσουμε στη φάση του 87’. Ο Ινιέστα, έκανε μία σέντρα… λουκούμι από αριστερά, ο Πικέ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσεχ να μην μπορεί αυτήν τη φορά να κάνει κάτι και την μπάλα να στρογγυλοκάθεται στα δίχτυα του, για το 1-0 των πρωταθλητών Ευρώπης. Ένα σκορ που διατήρησαν ως το τέλος, παίρνοντας, έστω και με την ψυχή στο στόμα, τους τρεις βαθμούς της νίκης, αν και τα… χρειάστηκαν στο 92’, αλλά ο Ντε Χέα -που αγωνίστηκε κανονικά, παρά το πρόσφατο σκάνδαλο- έδιωξε με τις γροθιές το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Νταρίντα.

inner

inner

To γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70′ Αλκάνταρα), Σίλβα, Νολίτο (82′ Πέδρο), Μοράτα (62′ Αντούριθ).

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κανταράμπκ, Γκέμπρε-Σελασιέ (86′ Σούραλ), Λιμπέρσκι, Πλασίλ, Ροζίτσκι (88′ Παβέλκα), Νέτσιντ (75′ Λάφατα), Νταρίντα, Κρέιτσι.

Διαιτητής: Μάρτσινιακ (Πολωνία)
Γήπεδο: Stadium Municipal de Toulouse

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Πηγή:Sport-Fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*