Home / Ποδόσφαιρο / Ιρλανδία – Σουηδία 1-1

Ιρλανδία – Σουηδία 1-1

Το αυτογκόλ του Κλαρκ στέρησε από την καλύτερη Ιρλανδία, που είχε προηγηθεί, τη νίκη επί της Σουηδίας, σε ματς για τον Ε’ όμιλο του Euro 2016. Δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες από το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ, έπαιξε 60 λεπτά ο Μπεργκ χωρίς να φανεί.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Σουηδία των Ιμπραχίμοβιτς – Μπεργκ (ως επιθετικό δίδυμο) αντιμετώπισε μια Ιρλανδία που και ήθελε και ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί τα καλά στοιχεία της καλύπτοντας ταυτόχρονα τις αδυναμίες της. Λονγκ και Γουόλτερς πίεσαν ακατάπαυστα την πρώτη μπάλα των Σκανδιναβών, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε βαθιές μπαλιές ή στην καλύτερη κούρσες από αριστερά χωρίς αντίκτυπο.

Παρά τα περισσότερα λάθη οι διεθνείς του Μάρτιν Ο’Νιλ είχαν καθαρότερη σκέψη και έφταναν έως περιοχή του Ίσακσον. Με δύο κεντρικούς που δεν κάλυπταν μέτρα, η άμυνα των Σουηδών έμεινε εκτεθειμένη και ο γκολκίπερ της Κασίμπασα είχε αρκετή δουλειά. Στο 10′ απέκρουσε το σουτ του Χέντρικ, στο 29′ και στο 32′ στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα κατέληξε τη μία άουτ και την άλλη στο οριζόντιο δοκάρι. Στο σουτ που αποδείχθηκε αδύνατο να γλιτώσει ήταν αυτό στο 48′ του Χούλαχαν, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και εκτέλεσε μεμιάς.

Οι Ιρλανδοί είχαν πάρει αυτό που άξιζαν και η Σουηδία έψαχνε φόρμουλα ανατροπής. Ο Χάμρεν έβγαλε τον Μπεργκ που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και με τον πιο κινητικό Γκουιντέτι στο χορτάρι χρησιμοποίησε τον Ιμπραχίμοβιτς πιο βαθιά στην περιοχή. Η πίεση αυξήθηκε και δις η Σουηδία άγγιξε την ισοφάριση. Την βρήκε τη στιγμή που δεν ενεπλάκη παίκτης της, αφού μετά το γύρισμα του Ιμπαχίμοβιτς ο Κλαρκ σκόραρε με κεφαλιά κατά της ομάδας του.

Το μομέντουμ ανήκε στους “κιτρινομπλέ”, αλλά οι Ιρλανδοί είχαν πείσμα και σχέδιο. Μάλιστα στο 73′ ο Χέντρικ απείλησε τον Ίσακσον που έβγαλε χαμηλά. Αφού χάθηκε αυτή η ευκαιρία, οι δυο ομάδες φοβήθηκαν την ήττα και βολεύτηκαν με το 1-1. Αποτέλεσμα που τους κρατά μέσα στο παιχνίδι.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η συνεισφορά του Μάρκους Μπεργκ ήταν τόσο μικρή στο διάστημα που αγωνίστηκε, καθώς είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα.

 

ΤO VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ιρλανδία (4-4-2): Ράντολφ, Κόλμαν, Ο’Σι, Κλαρκ, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (85′ ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Χούλαχαν (78′ Κιν), Γουόλτερς (63′ ΜακΛιν), Λονγκ

Σουηδία (4-4-2): Ίσακσον, Λούστιγκ (45′ Γιόχανσον), Λίντελεφ, Γκρανβίστ, Όλσον, Λεβίτσκι (86′ Έκνταλ), Σέλστρεμ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Ιμπραχίμοβιτς, Μπεργκ (59′ Γκουιντέτι)

Πηγή:Contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*