Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Παπαθεοδώρου: «Περιμένουμε τις εκλογές στην ΕΟΚ για την Εθνική»

Παπαθεοδώρου: «Περιμένουμε τις εκλογές στην ΕΟΚ για την Εθνική»

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ο Ρικ Πιτίνο θα είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, όπως δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο κόουτς της ΑΕΚ, ο οποίος προορίζεται για βοηθός του Αμερικανού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ανέφερε πως μετά τις εκλογές στην ΕΟΚ θα οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από ‘κει και πέρα, ο Παπαθεοδώρου μίλησε για την ήττα της Ένωσης στον τελικό του Final 8 του BCL, τους Κιθ Λάνγκφορντ και Ντάριλ Μέικον, ενώ στο τέλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Τζάμπολ»:

Για το αν θα είναι βοηθός του Πιτίνο στην Εθνική: «Όπως τόνισε ο κύριος Πιτίνο, υπάρχει μία προδιάθεση για συνεργασία. Υπάρχουν και οι εκλογές στην ΕΟΚ. Έχουν γίνει συζητήσεις, υπάρχει καλό κλίμα και περιμένουμε την απόφαση της ομοσπονδίας. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Αν δουλέψουμε με μεθοδικότητα, πλάνο, αφοσίωση και ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Πιτίνο, τότε θα τα καταφέρουμε».

Για το τι είπαν με τον Λάνγκφορντ μετά το νικητήριο καλάθι με τον ΠΑΟΚ και αν ο Αμερικανός του είπε «Το εκτιμώ» για την απόφαση να του δώσει την τελευταία επίθεση μετά από συνεχόμενα άστοχα σουτ: «Στηρίξαμε τον αθλητή μας να πάρει την τελευταία επίθεση. Ο Κιθ είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας και ποιότητας και έχει εκτελέσει δεκάδες φορές με αυτόν τον τρόπο. Ήταν επιλογή μας, ευστόχησε και πήραμε μία μεγάλη νίκη, σχετικά με τον τρόπο που πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και τις δυσκολίες που προέκυψαν».

Για το αν τους είχε πειράξει η ήττα από την Μπούργος στον τελικό του BCL: «Όταν πηγαίνεις στον τελικό και έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια, θες να κερδίσεις. Τότε μας είχε πειράξει. Είμαστε περήφανοι για την πορεία της ομάδας και ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έγινε. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να ξαναπάει στο Final 8. Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει τόσο μεγάλο επίπεδο απόδοσης και φθάνει μακριά σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ».

Για τον Μέικον: «Τον είχαμε παρακολουθήσει πέρυσι στη G-League. Ήταν ένας παίκτης που θέλαμε το καλοκαίρι, που μας πέρασε, αλλά δεν τον πήραμε τότε. Τον παρακολουθήσαμε και φέτος στην Γαλατά και επειδή ψάχναμε έναν παίκτη τελευταίως, όταν βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, τον πήραμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία του».

Για το αν ο Μέικον μοιάζει αγωνιστικά με τον Λάνγκφορντ: «Έχει κάποια κοινά στοιχεία, όπως το ένας εναντίον ενός, όμως είναι διαφορετικός. Ο Λάνγκφορντ είναι ένας ιδιαίτερος και προικισμένος παίκτης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μέικον βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση και να γίνει παίκτης κορυφαίου επιπέδου».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φαβορί είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Είναι κυρίαρχος. Έχει ξεχωρίσει το Λαύριο, παίζει καλό και όμορφο μπάσκετ και είναι σίγουρα η έκπληξη. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη και ανοδική πορεία. Ο Κολοσσός παίζει καλό και στοχευμένο μπάσκετ. Το επίπεδο είναι καλό στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα και σπουδαίοι ξένοι παίκτες, όμως είναι ένα πρωτάθλημα με ενδιαφέρον. Σίγουρα χρειάζεται και μεγαλύτερη προβολή. Θέλει υπομονή, αποφάσεις και οι εκλογές. Θα έρθουν καλύτερες μέρες και μπορεί να ξαναδούμε τις επιτυχίες του παρελθόντος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*