Home / Κώστας Μιαούλης / Μπορεί να παίξει ρόλο η σειρά των αγώνων στα play off

Μπορεί να παίξει ρόλο η σειρά των αγώνων στα play off

Μάθαμε λοιπόν τη σειρά με την οποία θα δώσουν τις αναμετρήσεις για τα play-off, οι έξι ομάδες του πάνω στρώματος της κατάταξης. Μετά τα τελευταία παιχνίδια, έχουμε συγκεκριμένα πράγματα που πιστοποιήθηκαν, ειχαμε τον Παναθηναϊκό, έστω την τελευταία στιγμή να μένει ζωντανός στο κόλπο, προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα και την επιβεβαίωση πως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι οι δύο πιο ευάλωτοι, αυτή τη στιγμή να μείνουν εκτός Ευρώπης, τουλάχιστον ή μια εκ των δύο ομάδων, εφόσον βέβαια δεν έχουμε και κάποια τρελή εξέλιξη με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τώρα καλούμαστε να εξετάσουμε την πιθανή εξέλιξη με βάση την σειρά των αγώνων. Γιατί κάποια άλλη πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Φυσικά και σε κάθε περίπτωση, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, δεν αποκλείεται να δούμε τις ομάδες τελείως διαφορετικές απ’ όσο τώρα. Το πόσο διαφορετικές αποτελεί κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα. Μπορεί καθόλου, μπορεί και πολύ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν αυτή την πρώτη αγωνιστική, πολύ σημαντική σε διαμόρφωση ισορροπιών.

Ο Παναθηναϊκός θα επισκεφθεί την Τρίπολη και μετά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Αν το ματς στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας γίνει ειδικά Σάββατο και οι «πράσινοι» πάρουν νικηφόρο αποτέλεσμα, τότε η πίεση που θα έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι θα είναι πολλαπλάσια. Οι δύο Δικέφαλοι που αυτή τη στιγμή μοιάζουν να βρίσκονται σε πτωτική πορεία, να είναι οι πλέον ευάλωτοι και να έχουν θέματα εσωστρέφειας, μπορεί να βρεθούν σε δυσμενή θέση. Από την άλλη μεριά ο Αστέρας, θα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός με βάση τη λογική στα πρώτα παιχνίδια. Είναι λοιπόν επόμενο, το έργο του Παναθηναϊκού στην πρώτη αγωνιστική, να είναι στην ουσία πιο δύσκολο, από όσο μιας ομάδας που θα συναντήσει πολύ αργότερα τον Αστέρα και ίσως χωρίς στόχο. Αυτόματα λοιπόν η σειρά των αγώνων, αποδεικνύεται πως παίζει ρόλο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό μετά από ευρωπαϊκό ματς και μάλιστα σε μια εποχή, που τα προβλήματα τραυματισμών μετά από κάθε αγώνα, ή και κατά διάρκεια αυτών πολλαπλασιάζονται. Είναι επόμενο λοιπόν, να αποτελεί αυτό το γεγονός μια ευνοϊκή συνθήκη για τον Άρη, που στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον Αστέρα και την ΑΕΚ στην έδρα του. Ένα βολικό πρόγραμμα, ακόμα και αν υποθέσουμε πως η ομάδα του Μάντζιου θα ηττηθεί στο Φάληρο. Γιατί θα έχει βγάλει ήδη το δυσκολότερο θεωρητικά ματς και ίσως ακόμα και αν χάσει, η ζημιά να είναι μικρή αν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι Δικεφάλων είναι ισόπαλο.

Όσο για την ΑΕΚ, η σειρά των αγώνων, είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Πάει στην Τούμπα που πέρσι κέρδισε στα πλέι-οφ, αλλά θα βρει έναν ΠΑΟΚ διψασμένο για αποδείξεις σε ντέρμπι, μετά θα βρει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και κατόπιν επισκέπτεται τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η Ένωση πηγαίνει σε μια σειρά αγώνων, που μπορεί να έχει τρομακτικά αρνητική επίδραση ή από την άλλη σε περίπτωση που ανταποκριθεί, να της δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Με βάση τα σημερινά δεδομένα πάντως, τα προγνωστικά, ακόμα και για τους δικούς της οπαδούς, μόνο υπέρ της δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς πως είναι.

Σίγουρα λοιπόν το πρόγραμμα, δεν καθορίζει τα πάντα, αλλά μπορεί να διαμορφώσει ισορροπίες και να καθορίσει τη δυναμική, για κάθε ομάδα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*