Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Λαύριο-Παναθηναϊκός: Ώρα τίτλου για το «τριφύλλι» ή παράταση στην αγωνία;

Λαύριο-Παναθηναϊκός: Ώρα τίτλου για το «τριφύλλι» ή παράταση στην αγωνία;

Ώρα τίτλου για τον παντοκράτορα Παναθηναϊκό ή παράταση στην αγωνία από το απίθανο Λαύριο; Η απάντηση στο ερώτημά μας θα δοθεί γύρω στις 11 το βράδυ…

Οι δύο ομάδες συγκρούονται στον 4ο τελικό της σειράς (21:00, ΕΡΤ3), με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα και το πρώτο ματς-μπολ για την «κούπα».

Το «τριφύλλι» συνέτριψε 103-74 την εξαιρετική ομάδα του Σερέλη τη Δευτέρα (6/6), χάρη στα… όργια των Μπέντιλ και Μπρέι κι έκανε το 2-1, φτάνοντας μια ανάσα από το 40ό πρωτάθλημα και το 12ο νταμπλ της ιστορίας του!

Στο 3ο ματς της σειράς, ο Γκανέζος φόργουορντ πέτυχε 28 πόντους και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση της εξαετίας για έναν παίκτη σε τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, ενόσω ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού σε τελικό playoffs.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της ανατολικής Αττικής άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο, ωστόσο κατέρρευσε μετά την ανάπαυλα. Τώρα έχει ως στόχο να επαναλάβει την εμφάνιση του δεύτερου τελικού, όταν και επικράτησε 94-89 των «πρασίνων» στην παράταση, στην παρθενική νίκη της ιστορίας της σε τελικούς.

Στο «τριφύλλι» δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, πλην της γνωστής απουσίας του Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ θυμίζουμε ότι ο Σέλβιν Μακ αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγες ημέρες.

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, δεν αναφέρονται απουσίες, με τον Χρήστο Σερέλη να έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 από τις 21 προηγούμενες περιπτώσεις, η ομάδα που προηγήθηκε 2-1 σε τελικούς, στο τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα: 8 φορές με 3-1 και 9 φορές με 3-2. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν ο Παναθηναϊκός του 1999, του 2014 και του 2017, αλλά και η ΑΕΚ του 2002.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αναστόπουλος, Μαγκλογιάννης και Συμεωνίδης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*