Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / EOK: «Αδικαιολόγητα απόντες οι παίκτες της ΑΕΚ-Στα αρμόδια όργανα το θέμα»

EOK: «Αδικαιολόγητα απόντες οι παίκτες της ΑΕΚ-Στα αρμόδια όργανα το θέμα»

Στα άκρα οδεύει η κόντρα της ΑΕΚ με την ΕΟΚ με… θύμα την Εθνική Ανδρών. Μετά την αποχή των τριών διεθνών της «Ένωσης» (Μωραΐτη, Κατσίβελη και Χρυσικόπουλου) από τη σημερινή πρώτη προπόνηση της ελληνικής ομάδας, η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της μιλά για αδικαιολόγητη απουσία και τονίζει πως θα ακολουθούν τα προβλεπόμενα αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει τιμωρία τους. Μάλιστα αφήνει αιχμές για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, για τη στάση του.

Με τα τωρινά δεδομένα η Εθνική Ανδρών θα πετάξει αύριο με δέκα παίκτες για τα τελευταία ματς των προκριματικών, εκτός κι αν η FIBA επιτρέψει την αντικατάσταση των παικτών (μιας και έχει δηλωθεί μια λίστα στην παγκόσμια ομοσπονδία και μετά από τόσες απουσίες δεν υπάρχουν άλλες «ρεζέρβες».

Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η άρνηση συμμετοχής στην Εθνική τιμωρείται με αποκλεισμό για 1-10 χρόνια από την Εθνική και 6-12 μήνες από κάθε δραστηριότητα, ενώ προβλέπονται κυρώσεις και για τις ομάδες αν αποδειχτεί πως εμπλέκονται στην αποχή των παικτών τους.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*