Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (19:05, BwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr ΕΡΤ3), για το Game 3 της ημιτελικής σειράς των playoffs της Basket League.

Πριν από τρία βράδια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδραση στον ΠΑΟΚ, τον οποίο και νίκησαν με χαρακτηριστική άνεση (77-97) στην Πυλαία, κάνοντας έτσι το 2-0 στη σειρά.



Μια νίκη που «επούλωσε» μέρος των… πληγών των Πειραιωτών μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague , φέρνοντας παράλληλα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ένα βήμα πριν τους τελικούς του εγχώριου πρωταθλήματος. Απόψε, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να βγάλει… σκούπα και να τελειώσει τη σειρά μπροστά στο κοινό του.

Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαίνεται πως… πλήρωσε τα σπασμένα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς, δεν μπόρεσε να επαναλάβει το καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στο Game 1 (83-65), γνωρίζοντας αυτή τη φορά με κάτω τα χέρια.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν μόνο σε ένα… θαύμα απόψε, με την αλήθεια πάντως να είναι πως το μυαλό όλων στο σύλλογο να βρίσκεται στην επόμενη ημέρα και στη νέα σεζόν.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι γηπεδούχοι για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος βρίσκεται εκτός εδώ και τέσσερις ημέρες, αφού ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στο αριστερό γόνατο και ακολουθεί συντηρητική αγωγή. Να θυμίσουμε, πως εκτός για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι και ο Αϊζάια Κάαναν, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι εκείνος που κόπηκε από την «ερυθρόλευκη» λίστα για τα playoffs της Basket League.

Στην αντίπερα όχθη, ο Φώτης Τακιανός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόγραμμα, με τον ΠΑΟΚ να ταξιδεύει στην Αθήνα με όλα τα διαθέσιμα όπλα του.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων των δύο ομάδων…



Α’ Εθνική (Από το 1962-63): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ mateco 90-43

Basket League (Από το 1992-93): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ mateco 61-19

Πλέι οφ (Από το 1991-92 όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ mateco 14-10

Στις 25 παρουσίες του στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μετράει:

*25 κερδισμένες σειρές

* 2 χαμένες (1998 και 2000 από τον ΠΑΟΚ, 2003 από την ΑΕΚ)

Στις 12 παρουσίες του στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ μετράει:

*3 κερδισμένες (1994 κόντρα σε Παναθηναϊκό, 1998, 2000 απέναντι σε Ολυμπιακό)

* 9 χαμένες σειρές

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*