Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Challenge Cup στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 σετ (25-11, 25-18, 25-22) στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι για την κανονική διάρκεια της φετινής Volley League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος αναμέτρησης και πανηγύρισε δίκαια την άνετη νίκη, μπαίνοντας με ανεβασμένη ψυχολογία στα playoffs, από τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο σετ και έδειξε από νωρίς τις… άγριες διαθέσεις του, ξεκινώντας την αναμέτρηση με πέντε αναπάντητους κερδισμένους πόντους, ενώ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 18-3! Ο… περίπατος των γηπεδούχων στο πρώτο σετ ολοκληρώθηκε επικρατώντας με 25-11 και κάνοντας με άνεση το 1-0.

Σαφώς πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν με 4-2, πριν ο ΠΑΟΚ πατήσει ξανά το γκάζι και προηγηθεί με 14-10. Οι Πειραιώτες έμεναν κοντά στο σκορ, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεφύγει με 19-14, κάνοντας το 2-0 με 25-18.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, πριν οι γηπεδούχοι προηγηθούν με 13-9 χάρη σε συνεχόμενους άσους του Ντεν Ντρις. Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του και πλησίασε στον πόντο (19-18), όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ψυχραιμία του, παίρνοντας τελικά και το τρίτο σετ, με 25-22.

Τα σετ: 25-11, 25-18, 25-22

Στα playoffs ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Μίλωνα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας και εκείνος πλεονέκτημα έδρας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*