Home / Αυτοκίνητο / F1 / Φερστάπεν: «Τραβηγμένο το ενδεχόμενο να διεκδικήσω τη νίκη εκκινώντας από τη 15η θέση»

Φερστάπεν: «Τραβηγμένο το ενδεχόμενο να διεκδικήσω τη νίκη εκκινώντας από τη 15η θέση»

Από τη η θέση θα εκκινήσει στο αυριανό (19/3, 19:00) Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας ο Μαξ Φερστάπεν, αφού αποχώρισε με μηχανικό πρόβλημα από το Q2 των κατατακτήριων δοκιμών, πριν προλάβει να κάνει χρονομετρημένο γύρο.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull μέσα από δηλώσεις του τόνισε χαρακτήρισε… τραβηγμένο το σενάριο να πάρει τη νίκη, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Πέρεζ που πήρε την pole, έχει πολλές πιθανότητες να τερματίσει πρώτος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το μονοθέσιό του, χαρακτηρίζοντας το εξαιρετικά ατυχές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πιλότος της Red Bull:



«Νομίζω ότι το να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα είναι λίγο τραβηγμένο, λόγω της διαχείρισης που πρέπει να κάνουμε στα ελαστικά, και όλοι από ότι φαίνεται θα οδηγήσουν με συγκεκριμένο ρυθμό. Αν όλα πάνε καλά στον πρώτο γύρο, πιστεύω ότι μπορούμε να ανέβουμε ορισμένες θέσεις, αλλά σε ένα σιρκουί πόλης όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει περισσότερο ρίσκο. Έχουμε καλές ελπίδες για τη νίκη, αφού ο Πέρεζ έχει την ευκαιρία να χαθεί στον ορίζοντα».

«Θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις μπορούμε. Ξέρω ότι είναι μια μεγάλη σεζόν, και μπορούν να συμβούν πολλά. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ γρήγορο όλο το διήμερο, κάθε φορά που έμπαινα στην πίστα δούλευε πολύ καλά, ένιωθα άνετα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κερδίσουμε θέσεις».

Για το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε: «Είναι εξαιρετικά ατυχές, και κάτι που δεν καταλαβαίνω διότι δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα μέχρι στιγμής φέτος. Ήταν όλα μια χαρά μέχρι τότε, για να είμαι ειλικρινής. Ένα καλύτερο διήμερο σε σχέση με το Μπαχρέιν, για μένα προσωπικά, σχετικά με την αίσθηση του αυτοκινήτου. Και νομίζω ότι μπορούσατε να το δείτε αυτό και στις ελεύθερες δοκιμές. Αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία αν δεν μπορείς να κάνεις τις δοκιμές κατάταξης, σωστά; Οπότε πρέπει να καταλάβουμε τι πήγε στραβά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*