Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, από άποψη θεάματος, έφτασε στο τέλος του και τώρα μπαίνουμε στα playoffs και στα playouts. Ωστόσο, πριν γίνει αυτό το sportfm.gr έκανε ειδική μνεία στους φύλακες-άγγελους όλων των ομάδων και παρουσιάζει τις εξαιρετικές επιλογές των προπονητών κάτω από τα δοκάρια.

Ίσως είναι η πρώτη χρονιά που και οι 14 ομάδες έχουν τόσο καλούς τερματοφύλακες κάτω από τα γκολπόστ, οι οποίοι φυσικά έπαιξαν τον δικό τους ρόλο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και στην πορεία των ομάδων τους με τις φανταστικές τους επεμβάσεις!

Παναθηναϊκός (Μπρινιόλι)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ο φύλακας-άγγελος του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα! Ο Ιταλός πορτιέρε σε 26 παιχνίδια έχει δεχθεί 12 γκολ, έχει 16 clean sheets, έχει κάνει 50 αποκρούσεις και 79 κλεψίματα.

Ο Μπρινιόλι πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο «τριφύλλι», είναι… βράχος και κάθε φορά βάζει τα δυνατά του ώστε να κρατήσει καθαρή την εστία του, όπως και το έχει καταφέρει πολλές φορές άλλωστε μέχρι τώρα. Από τους πιο κομβικούς τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Αθανασιάδης)

Δεν ξεκίνησε την σεζόν κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης, αλλά ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ωστόσο γρήγορα πήρε την θέση του βασικού ο Έλληνας κίπερ, από την 7η αγωνιστική και έπειτα συγκεκριμένα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη θέση που έχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Σε 20 παιχνίδια ο Αθανασιάδης δέχθηκε 10 γκολ, έχει 14 clean sheets, 26 αποκρούσεις και 53 κλεψίματα. Δεν ήταν απλά ο κίπερ της Ένωσης, αλλά έπαιζε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και για αυτό ο Ματίας Αλμέιδα που τον έβαλε βασικό σε τόσα ματς και πλέον θεωρείται αναντικατάστατος!

Ολυμπιακός (Πασχαλάκης)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με τον Τόμας Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τους «ερυθρόλευκους» τελικά να συνεχίζουν με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, λόγω του τραυματισμού του Τσέχου κίπερ.

Σε 18 παιχνίδια ο Πασχαλάκης έχει δεχθεί μόνο 7 γκολ, έχει 12 clean sheets, έχει κάνει 37 αποκρούσεις και 53 κλεψίματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι με τον Έλληνα κίπερ ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, με τον Μίτσελ να βάζει στο Κύπελλο τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

ΠΑΟΚ (Κοτάρσκι)

Ακόμη ένας κομβικός τερματοφύλακας την φετινή σεζόν είναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Συνέβαλε τα μέγιστα στην καλή πορεία του ΠΑΟΚ, γιατί εκτός από τον ρόλο του κάτω από τα δοκάρια, ήταν ένας παίκτης που πολλές φορές έφτιαχνε το παιχνίδι του Δικεφάλου και έπαιζε ρόλο στο build-up και την καλή κυκλοφορία.

Σε 24 ματς ο Κοτάρσκι δέχθηκε 13 γκολ, είχε 15 clean sheets, έκανε 45 αποκρούσεις και είχε 49 κλεψίματα. Εντυπωσιακά στατιστικά αν μη τι άλλο, ο Κροάτης βοήθησε πολλές φορές σε κάθε παιχνίδι τον ΠΑΟΚ και τον ανέβασε ψηλά στη βαθμολογία.

Άρης (Κουέστα)

Ο Χουλιάν Κουέστα δεν χρειάζεται την φετινή σεζόν να αποδείξει πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, ωστόσο το έδειξε για ακόμη μια χρονιά. Ο Ισπανός ήταν καθοριστικός σε αρκετά παιχνίδια του Άρη και έκανε καίριες επεμβάσεις, κρατώντας την εστία του καθαρή. Βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει και μια προβληματική ανασταλτική λειτουργία αλλά ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια του.

Σε 26 παιχνίδια δέχθηκε 24 γκολ, είχε 10 clean sheets, έκανε 64 αποκρούσεις και 63 κλεψίματα.

Βόλος (Κλέιμαν)

Ακόμη ένας τερματοφύλακας που βοήθησε πολύ την ομάδα του είναι ο Μπόρις Κλέιμαν. Φυσικά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μπει η ομάδα της Μαγνησίας φέτος στην εξάδα του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας για ακόμη μια χρονιά εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Ουκρανός κίπερ σε 24 παιχνίδια δέχθηκε 35 γκολ, είχε 9 clean sheets, έκανε 85 (!) αποκρούσεις περισσότερες από κάθε άλλον τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα και 124 κλεψίματα. Ορισμένες φορές μοιάζει… ανίκητος!

Ατρόμητος (Γιαννιώτης)

Εξαιρετικός για ακόμη μια σεζόν ήταν ο Ανδρέας Γιαννιώτης! Ο Έλληνας τερματοφύλακας βοήθησε τον Ατρόμητο μέχρι το τέλος, έκανε σημαντικές επεμβάσεις και η ομάδα του Κόλμαν βρισκόταν διαρκώς κοντά στην εξάδα του πρωταθλήματος, χωρίς τελικά να καταφέρει να μπει σε αυτή. Ωστόσο, ανεβάζει και με τη φετινή χρονιά του τις μετοχές του.

Σε 25 ματς ο Γιαννιώτης δέχθηκε 27 γκολ, είχε 6 clean sheets, έκανε 77 αποκρούσεις και 142 κλεψίματα. Βοήθησε και στη δημιουργία του παιχνιδιού του Ατρομήτου, αφού είναι πολύ καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Παναιτωλικός (Ανέστης / Γκρατερόλ)

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Γιάννη Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και συνέχισε με τον Ζοέλ Γκρατερόλ. Δυο τερματοφύλακες οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τη φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας κίπερ σε 15 παιχνίδια μέτρησε 21 γκολ, κράτησε την εστία του καθαρή δυο φορές, έκανε 50 αποκρούσεις και 62 κλεψίματα. Αντίθετα, ο 25χρονος από τη Βενεζουέλα σε 4 ματς δέχθηκε 3 γκολ, κράτησε δυο φορές καθαρή την εστία του, έκανε 10 αποκρούσεις και 13 κλεψίματα. Ήρθε στα τέλη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και αποδεικνύεται μια σωστή κίνηση.

Αστέρας Τρίπολης (Παπαδόπουλος)

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πήρε φέτος την σκυτάλη από τον Αντώνη Τσιφτσή (ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν) και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του φετινού πρωταθλήματος. Πάρα πολύ καλές εμφανίσεις από τον Έλληνα κίπερ σε μια σεζόν που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να στέκεται στο ύψος του στα περισσότερα ματς της σεζόν.

Ο Παπαδόπουλος έπαιξε κομβικό ρόλο και σε 24 ματς δέχθηκε 26 γκολ, κράτησε την εστία του καθαρή 10 φορές, έκανε 76 αποκρούσεις και 141 κλεψίματα, όντας δεύτερος σε αυτή την κατηγορία μόνο πίσω από τον Γιαννιώτη. Από τις καλύτερες σεζόν του στον Αστέρα έκανε ο Έλληνας τερματοφύλακας, δεν λες και λίγο να κρατήσει το μηδέν σε δέκα ματς!

ΟΦΗ (Μανδάς)

Εξαιρετική χρονιά και από τον 21χρονο Χρήστο Μανδά κάτω από τα δοκάρια του ΟΦΗ! Μπορεί να μην έχει την εμπειρία που έχουν οι άλλοι τερματοφύλακες λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο απέδειξε πως όταν κάποιος έχει ταλέντο, εφόσον τότε δουλέψει θα κάνει καριέρα!

Ο Μανδάς σε 20 παιχνίδια δέχθηκε 24 γκολ, κράτησε 7 φορές καθαρή την εστία του, έκανε 72 αποκρούσεις και 95 κλεψίματα. Στην αρχή του πρωταθλήματος κάτω από τα γκολπόστ της κρητικής ομάδας ήταν ο Στίβενς, ωστόσο ο νεαρός κίπερ πήρε γρήγορα φανέλα βασικού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιντώτας)

Έβγαλε τα γυαλιά ο Παναγιώτης Τσιντώτας σε όλους όσοι τον αμφισβήτησαν όσο ήταν στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχτηκε πολύ στο θέμα του τερματοφύλακα, δοκίμασε τόσο τον Πριόρ όσο και στους πιτσιρικάδες Αθανασιάδη και Σούλη.

Τον Γενάρη αποκτήθηκε ο Τσιντώτας και έπαιξε κομβικό ρόλο στην ομάδα του Θανάση Στάικου ώστε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα και ο ΠΑΣ να αποφύγει όπως φαίνεται τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Ο Έλληνας κίπερ σε 10 παιχνίδια δέχθηκε 10 γκολ, κράτησε την εστία του καθαρή δυο φορές, έκανε 30 αποκρούσεις και 33 κλεψίματα.

Λαμία (Σαράνοφ / Γκαραβέλης)

Η Λαμία διανύει μια κακή σεζόν και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, ωστόσο και είχε δυο τερματοφύλακες οι οποίοι την έσωσαν πολλές φορές μέσα στη σεζόν.

Ο Τζανλούκα Φέστα και ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποιούσαν περισσότερο τον Μπόγιαν Σαράνοφ, ενώ ο Λεωνίδας Βόκολος από τότε που ανέλαβε την ομάδα εμπιστεύεται κάτω από τα δοκάρια τον Θανάση Γκαραβέλη. Ο 30χρονος κίπερ σε 20 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει δεχθεί 31 γκολ, έχει κρατήσει την εστία του 5 φορές καθαρή, έκανε 62 αποκρούσεις και 70 κλεψίματα. O Γκαραβέλης από τη μεριά του έχει 7 συμμετοχές, έχει δεχτεί 14 γκολ, ενώ μετράει 37 κλεψίματα και 15 αποκρούσεις.

Ιωνικος (Χουτεσιώτης)

Για ακόμη μια χρονιά ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν εκπληκτικός κάτω από την εστία του Ιωνικού, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να σώζει πολλές φορές την ομάδα της Νίκαιας, παρόλο που φέτος δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι η δεύτερη σερί σεζόν που κάνει τρομερές εμφανίσεις, συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι.

Ο Έλληνας κίπερ σε 26 παιχνίδια δέχθηκε 42 γκολ, κράτησε την εστία του 6 φορές καθαρή, έκανε 72 αποκρούσεις και 83 κλεψίματα.

Λεβαδειακός (Μάρκοβιτς / Στογιάνοβιτς / Γκροφ)

Ο Λεβαδειακός μέσα στη σεζόν άλλαξε τρεις τερματοφύλακες, όλοι τους ωστόσο εξαιρετικοί!

Ξεκινάμε από τον Ματέι Μάρκοβιτς ο οποίος σε 14 παιχνίδια δέχθηκε 18 γκολ, είχε 2 clean sheets, έκανε 41 αποκρούσεις και 58 κλεψίματα. Συνεχίζουμε με τον Στέφαν Στογιάνοβιτς που σε 8 ματς δέχθηκε 13 γκολ, κράτησε 3 φορές καθαρή την εστία του, έκανε 14 αποκρούσεις και 24 κλεψίματα. Και κλείνουμε με τον Ντέιβιντ Γκροφ ο οποίος έχει παίξει μόλις σε τέσσερα ματς αλλά έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και μπορεί να αποβεί κομβικός για την ομάδα του στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Έχει δεχθεί 7 γκολ (σσ. τα 6 σε ένα ματς από τον Ολυμπιακό), έχει κρατήσει δύο φορές καθαρή την εστία του, έκανε 13 αποκρούσεις και 15 κλεψίματα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*