Αν ένα ζευγάρι στα προημιτελικά του Final 8 Κυπέλλου στο Ηράκλειο δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί, αυτό είναι που συνθέτουν Περιστέρι bwin και ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες μονομαχούν στον δεύτερο χρονικά αγώνα της ημέρας στα «Δύο Αοράκια» (19:15, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει ο Πανιώνιος ή η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που έφτασε στο Ηράκλειο το πρωί της Τετάρτης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, στοχεύει στην τρίτη της παρουσία στα ημιτελικά και ονειρεύεται την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό. Το Περιστέρι bwin προέρχεται από ήττα στην Καρδίτσα και δείχνει να βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής, με τις προσθήκες των Νίκου Χουγκάζ, Ίαν Χάμερ και Ματ Κόλεμαν, αλλά και τις αποχωρήσεις των Τζούστον και Αγραβάνη.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά επιστρέφει στο γήπεδο όπου έφτασε στον τελικό το 2019, όταν και ηττήθηκε στο… νήμα από τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης Λυκογιάννης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς που προέρχονται από νίκη επί του Κολοσσού στο Παλατάκι και συγκατοικούν με τους Περιστεριώτες (και άλλες τρεις ομάδες, ΑΕΚ, Άρη και Προμηθέα). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κατακτήσει το Κύπελλο τρεις φορές στην ιστορία του, με πιο πρόσφατη το 1999.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των δυτικών προαστίων μετρά δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια για την Basket League φέτος, 85-77 στις 8 Οκτωβρίου και 70-81 στις 15 Ιανουαρίου. Οι δύο μονομάχοι είχαν συναντηθεί στην ίδια φάση του θεσμού, τα προημιτελικά, στις 20 Μαρτίου 1991, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 108-81.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Πιτσίλκας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*