Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο, σε ένα αποτέλεσμα που βόλεψε τον «δικέφαλο του βορρά» αφού μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το sportfm.gr εντοπίζει τα βασικά σημεία από τον δεύτερο προημιτελικό, που έκρινε το τελευταίο εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης.

-Ο Παναθηναϊκός είχε τη σωστή νοοτροπία: Σε σύγκριση με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο και το περασμένο ματς πρωταθλήματος, πάλι, με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε τη σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Έβγαλε πάθος, τσαγανό και ένταση στο γήπεδο, περιόρισε αυτή τη φορά αρκετά τον Κωνσταντέλια και δεν του έδωσε τον χώρο που ήθελε, ενώ είχε ποικιλία (στο πρώτο μέρος) στον τρόπο που απειλούσε, παίζοντας από τα πλάγια αλλά και τον άξονα. Καλό ποδόσφαιρο, πίεση στον αντίπαλο και δημιουργία φάσεων, με τους «πράσινους» βέβαια να μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν τις πολλές στατικές μπάλες που κέρδισαν (4 κόρνερ και αρκετά φάουλ στο πρώτο 45λεπτο). Πρέπει να πατήσει πάνω στην εμφάνιση του α’ ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

-Η αλλαγή του Λουτσέσκου που «έφτιαξε» τον ΠΑΟΚ: Οι φιλοξενούμενοι ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκαν από τον Τσέριν, αλλά και συνολικά για 50-55 λεπτά δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο μέρος και όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να κοντρολάρουν το παιχνίδι και να «παγώνουν» το ματς. Όταν βρήκαν δε το γκολ με το πέναλτι του Ολιβέιρα, στη συνέχεια ούτε που απειλήθηκαν. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αλλαγή του Λουτσέσκου με την επανέναρξη, όταν έβγαλε τον Αουγκούστο που είχε αδικαιολογήτως πολλά νεύρα και του έλειπε η ψυχραιμία, σε αντίθεση με τον Σβαμπ που μπήκε και… ίσιωσε τον άξονα. Βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ να αρχίσει να παίρνει μέτρα στον αγώνα και να ισορροπήσει στο δεύτερο μέρος, ενώ είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι που ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση στην ομάδα του.

-«Κολώνες» οι Μπερνάρ, Τσέριν για τον Παναθηναϊκό: Την ώρα που ο Παλάσιος περνά ντεφορμάρσμια, ο Βέρμπιτς δεν έχει βοηθήσει ακόμα και ο Τσόκαϊ τώρα αρχίζει να ανεβαίνει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να «γεννήσει» περισσότερους πρωταγωνιστές. Διότι ο Μπερνάρ και ο Τσέριν είναι δύο κομβικοί ποδοσφαιριστές για τους «πράσινους» στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με την κυκλοφορία και τη δημιουργία να περνάνε από τα πόδια τους. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν από τους ποδοσφαιριστές που προσπαθούσαν να τραβήξουν επιθετικά τους γηπεδούχους, αλλά στο δεύτερο μέρος έδειχναν… μόνοι. Δεν είχαν την κατάλληλη υποστήριξη και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ανάλογα με το πρώτο ημίχρονο. Ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να βρει έξτρα ποδοσφαιριστές που θα τους «υπο-στηρίξουν» και θα επαναφέρει τους «πράσινους» στον δρόμο των επιτυχιών στο πρωτάθλημα.

-Ο ΠΑΟΚ πόνταρε στη σκοπιμότητα και τελικά του βγήκε: Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο πως προσπάθησε να χτυπήσει στο πρώτο τέταρτο και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα… ξενέρωνε τον Παναθηναϊκό και θα έγερνε την πρόκριση ακόμη περισσότερο προς την μεριά του «δικέφαλου του βορρά». Στη συνέχεια και παρότι αποδιοργανώθηκε από το τέρμα του Τσέριν, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να… σφίγγουν και να κλείνουν τους χώρους, όπως και να βγάζουν περισσότερη δύναμη και σκοπιμότητα στον αγωνιστικό χώρο. Κράτησαν περισσότερο μπάλα, πάγωσαν τον ρυθμό και πήγαιναν το παιχνίδι «λάου-λάου», θέλοντας να το σβήσουν, αφού και η ήττα με 1-0 τους έκανε. Τελικά, τους «έκατσε» η φάση με το πέναλτι και με το γκολ του Ολιβέιρα έφυγαν αλώβητοι από τη Λεωφόρο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

-«Αν γίνονταν αλλιώς τα πράγματα στην Τούμπα…»: Αν μη τι άλλο, η πρόκριση σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι. Εκεί που στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε τον έλεγχο και τις φάσεις αλλά τις σπατάλησε, με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να πληρώσει τα λάθη του και να ηττηθεί με 2-0. Παρόμοια εικόνα και στη ρεβάνς, με το πρώτο μέρος της Λεωφόρου να έχει ουσιαστικά μόνο μία ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο και ο ΠΑΟΚ να ισορροπεί στο δεύτερο μέρος και να εκμεταλλεύεται άλλο ένα λάθος των «πράσινων» για το 1-1. Αν γίνονταν αλλιώς τα πράγματα στην Τούμπα, αν δεν είχε δεχτεί το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός, αν είχαν αποφευχθεί τα λάθη στα δύο ματς, τότε θα μιλάγαμε αλλιώς. Με το αν όμως δεν γίνεται δουλειά, αλλά είναι κάτι που κάλλιστα θα πρέπει να επισημανθεί…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*