Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης.

Δεν βάζει γκολ ούτε με… αίτηση: Ο Άρης έφτιαξε συνολικά 12 τελικές στο παιχνίδι, μέχρι το 70ο λεπτό γιατί μετά δεν έκανε άλλη, με τις 9 από αυτές να είναι εντός εστίας. Βέβαια, η μεγαλύτερη όλων ήρθε από την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σάσα στο 65’ που πέρασε άουτ, ενώ γενικότερα είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Παρόλα αυτά, για ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης έδειξε πως έχει σαφέστατο πρόβλημα στο σκοράρισμα, ιδιαίτερα στα εντός έδρας ματς και απέναντι σε αντιπάλους που είναι καλά οργανωμένοι.

Ο Λουτσέσκου ξέρει να μην χάνει: Αν μη τι άλλο, το να μη χάσεις σε ένα ντέρμπι και ιδιαίτερα όταν είσαι φιλοξενούμενος δεν το λες και αποτυχία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει να κατεβάζει την ομάδα του με σκοπό να μη δεχτεί γκολ και να μη χάσει, κάτι που ήταν το πρώτο του μέλημα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ρουμάνος γνωρίζει πως ακόμη και στους 9 βαθμούς να έμενε η απόσταση από τον Ολυμπιακό δύσκολα θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, οπότε κοίταξε να μην χάσει και να δώσει ρυθμό σε αρκετούς ποδοσφαιριστές του όπως οι Ελ Καντουρί, Σοάρες, Τσόλακ, Κούρτιτς ενόψει της ρεβάνς με τη Μίντιλαντ.

Ο Μπούργος έχει μπροστά του δουλειά: Ο Χερμάν Μπούργος, επί σειρά ετών συνεργάτης του Τσόλο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πλέον προπονητής του Άρη, αναμένεται να πιάσει δουλειά από αύριο. Είδε από τις κερκίδες το παιχνίδι και σίγουρα έβγαλα κάποια πρώτα συμπεράσματα και πρέπει να πείστηκε πως ο Άρης θέλει αρκετή δουλειά για να… στρώσει. Δεν είναι προφανώς κάποια αδούλευτη ομάδα αφού ο Μάντζιος είχε κάνει τη δουλειά του, αλλά αν μη τι άλλο πρέπει να της λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα και να της περάσει το πνεύμα του νικητή, αφού απέναντι στον ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο οπισθοχώρησε αισθητά.

Χαιρετάει τα playoffs ο Άρης: Αυτή η ισοπαλία ίσως είναι και καταδικαστική για τον Άρη, αφού έμεινε στο -4 από τα playoffs και την εξάδα. Τρία ματς απομένουν για τους Θεσσαλονικείς που πλέον ελπίζουν σε κύριο λόγο στο CAS ώστε να τους επιστραφούν οι 6 βαθμοί και να το συνδυάσουν με θετικά αποτελέσματα. Εφόσον δεν επιστραφούν οι βαθμοί, τότε ο Άρης θα ψάξει το 3/3 απέναντι σε Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό, περιμένοντας και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Το πρωτάθλημα είχε τελειώσει καιρό, αλλά μένει το Κύπελλο και η Μίντιλαντ: Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν εξ αρχής πως το -9 από τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο να ανατραπεί, ούτε το -11 πλέον… Οπότε από τη στιγμή που οι Πειραιώτες πέρασαν και από τον Βόλο, γνώριζαν στη Θεσσαλονίκη πως το πρωτάθλημα βάφεται ερυθρόλευκο. Ο ΠΑΟΚ δεν… αγχώνεται από τις ομάδες που βρίσκονται παρακάτω, η δεύτερη θέση μοιάζει καπαρωμένη και ο Λουτσέσκου ξέρει πως έχει μπροστά του δύο στόχους. Την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση εις βάρος της Μίντιλαντ. Ειδικά μια ευρωπαϊκή πορεία είναι κάτι που λείπει από τον «δικέφαλο του βορρά» και θα κυνηγήσει την Πέμπτη μια ανατροπή στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ, ώστε να συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*