Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εγκατέλειψε τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ.

Και είναι εντυπωσιακό ότι είναι ζήτημα αν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να εξεπλάγην. Πάνω-κάτω, άμεσα ή λίγο αργότερα, όλοι πιθανολογούσαν ότι αυτό θα συμβεί.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ειδικά τον τελευταίο μήνα, είχε εκφράσει τουλάχιστον δύο φορές σε κοντινούς του συνεργάτες, την σκέψη να αποχωρήσει.

Ο Ζαγόρ είναι πάνω απ’ όλα πολιτικός. Θέλει ισορροπίες. Και ισορροπίες σήμερα στο ποδόσφαιρο, δεν μπορούν να υπάρξουν.

Και σαν πολιτικός, δεν θέλει με τίποτα και πιθανόν να μην αντέχει κιόλας, να τον βρίζει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής του περιφέρειας για ένα θέμα για το οποίο μάλιστα δεν έχει την παραμικρή σχέση και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη!

Αναφέρομαι στο -6 του Άρη, για το οποίο έκανε και προσωπική δήλωση για να εκφράσει την αντίθεσή του και πιθανότατα για να κατευνάσει και τα πνεύματα.

Δεν λέω ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος της παραίτησης, αλλά σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είναι πολλά που δεν του άρεσαν, όπως για παράδειγμα μια μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση, που ενδεχομένως περίμενε και δεν είχε. Δεν μπορούσε να διοικήσει όπως εκείνος είχε στο μυαλό του. Δεν ήλεγχε τίποτα και κανέναν.

Ο Ζαγοράκης πήγε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΠΟ και μετά από λίγο αποχώρησε για μια συνάντηση, όπως είπε στους συνεργάτες του. Η συνάντηση που είχε κανονίσει ήταν στο Μαξίμου με τον Γεραπετρίτη.

Το μεσημέρι επέστρεψε στην ΕΠΟ, τους ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, τους ευχαρίστησε, τους χαιρέτησε και έφυγε για Θεσσαλονίκη.

Αύριο λογικά θα κάνει μια δήλωση για να ανακοινώσει επίσημα την παραίτησή του.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Η επόμενη μέρα θα βρει στην προεδρία της ΕΠΟ τον νυν αναπληρωτή πρόεδρο της ομοσπονδίας και πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου.

Ο Δημητρίου δεν θα μείνει στην προεδρία για κάποιες μέρες ώστε ακολούθως να γίνουν εκλογές για νέο πρόεδρο. Αλλά θα μείνει για ολόκληρη τη σεζόν!

Σύμφωνα με το Καταστατικό, εκλογές για νέο πρόεδρο γίνονται στην πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση. Και η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει τον Ιούνιο του 2022.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*