Ο δεύτερος γύρος των playoffs ανοίγει το μεσημέρι με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (15:00, Novasports 1, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Χωρίς πίεση, αλλά με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Το +7 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό δίνει μια σχετική άνεση στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αντιμετωπίζει με… χαλαρή διάθεση το σημερινό ματς στην Τούμπα. Ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αγκαλιά με τη θέση στην Ευρώπη και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία.

Οι Θεσσαλονικείς, που μετρούν σερί σημαντικών νικών, έχουν σίγουρα εκτός μάχης τους Κρέσπο, Περέιρα και Καγκάβα, ενώ αμφίβολος είναι ο Α. Ζίφκοβιτς που ταλαιπωρήθηκε από πυρετό. Αντίθετα ετοιμοπόλεμος είναι ο Ίνγκασον, κάτι που επιτρέπει να διατηρηθεί η διάταξη με τρεις στην άμυνα (3-4-2-1). Όλα δείχνουν πως o Πασχαλάκης θα είναι στο τέρμα, με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη ή Βιεϊρίνια στα πλάγια. Μπάμπα και Ροντρίγκο θα είναι σε ρόλο μπακ-χαφ, με τους Σβαμπ και Ντόουγκλας Αουγκούστο στο κέντρο, ενώ ο Ελ Καντουρί θα είναι αριστερά, ο Ζίφκοβιτς ή ο Τζόλης δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Σβιντέρσκι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ανακοίνωσε χθες την αποστολή, κάτι που θα συμβεί σήμερα το μεσημέρι. Στο μυαλό του έχει πως ακολουθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και ο επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

«Τελικός» για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει στενά περιθώρια αντίδρασης και πρέπει στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν να υπερκαλύψει το -5 που τον χωρίζει από την ΑΕΚ ή το -7 από ΠΑΟΚ και Άρη. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χουάνκαρ, που αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις, όπως και τους Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη, αλλά επιστρέφουν οι Σένκεφελντ και Μαουρίσιο, που αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα διατηρήσει το καθιερωμένο 4-3-3. Ο Χατζηθεοδωρίδης είναι φαβορί για τη θέση του αριστερού μπακ, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με τον πιο έμπειρο αλλά δεξιοπόδαρο Σάντσες. Ο Μολό θα επιστρέψει σε θέση δεξιού μπακ, ενώ οι Σένκεφελντ και Βέλεθ θα είναι στόπερ με τον Πούγγουρα να μένει στον πάγκο. Στο κέντρο η τριπλέτα Αλεξανδρόπουλου, Μαουρίσιο και Νιάς είναι επικρατέστερη, με τον Σανκαρέ αουτσάιντερ, ενώ Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης και Μακέντα θα είναι οι τρεις μπροστά.

Αναλυτικά η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Καμπετσής.

*Διαιτητής ορίστηκε ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους. Είχε «σφυρίξει» στα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2 (10/11/2019), Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (5/1/2020) με τους πράσινους να διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 (23/9/2018), Άρης-Ολυμπιακός 1-1 (4/3/2021), Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (31/3/2019), Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1 (10/12/2015), ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 (18/9/2014), ΑΕΚ-Ριέκα 2-2 (23/11/2017) και Άλκμααρ-ΠΑΣ 1-0 (28/7/2016).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*