Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Ωραίο ποδόσφαιρο για 45′, νίκη βάλσαμο και προχωράει η ΑΕΚ

Ωραίο ποδόσφαιρο για 45′, νίκη βάλσαμο και προχωράει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά από καιρό μπήκε όπως έπρεπε, σε οποιοδήποτε παιχνίδι και καθάρισε άνετα και απλά, παίρνοντας τους τρεις πόντους για να πιάσει τον Άρη. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να γράψει, ούτε να ισχυριστεί κανείς πως παρουσιάζει πιο πειστική εικόνα από τον συγκάτοικο της. Με δεδομένο, ωστόσο, πως παρότι αυτό συμβαίνει, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες, δίνει την αισιοδοξία πως ο Δικέφαλος στα play-off θα μπορέσει, σταθεροποιώντας κάποιες παραμέτρους στην απόδοση της και έχοντας τα άκρα της σε καλή κατάσταση, μπορεί να είναι ανταγωνιστική απόλυτα στα ντέρμπι και μετατρέψει όλο αυτό το άγχος σε κάτι θετικό. Για μένα η κατάληψη της 2ης θέσης, πρέπει να είναι ένας στόχος, γιατί θα αναδείξει τουλάχιστον, πως έστω σε αυτή την εφιαλτική σεζόν, θα μπορέσει να βγάλει κάτι καλό. Και μαζί πως θα μπορέσει να διεκδικήσει και το Κύπελλο.

Για να πάμε από πίσω προς τα μπροστά, η ΑΕΚ είχε ένα δίδυμο Σβάρνα-Λάτσι που τουλάχιστον έβγαλε αξιοπιστία στο κέντρο της άμυνας. Αποτελεί το πρώτο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό που δεν έγινε κάποια γκέλα, δεν υπήρξε στιγμή που αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές να δώρισαν κάτι στον αντίπαλο. Στην πραγματικότητα, η Ένωση, δέχτηκε τα δύο μοναδικά σουτ στο παιχνίδι, μόλις γύρισε σε τριάδα με τον Νεντελτσιάρου και έτσι βγήκαν δύο σουτ που δεν απείλησαν ποτέ τον Αθανασιάδη.

Στη δεξιά μεριά υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής σαν δεξιό μπακ, όπου οι ενέργειες του, δείχνουν έναν παίκτη που είναι αξιοπρεπής αρκετά για να παίζει στην ΑΕΚ και σίγουρα όχι ένας ποδοσφαιριστής για να τον πετάς στα σκουπίδια. Ο Ουκρανός, Νταντσένκο μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ επιθετικά, θέλοντας να κρατήσει αρχικά στα μετόπισθεν, αλλά με την πάροδο του χρόνου αποκτούσε όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, βγήκε μπροστά, βοήθησε τον Γκαρσία και από ένα επικίνδυνο δικό του γέμισμα, μετά από έξοχη ντρίπλα, ήρθε το γκολ για το 2-0. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, να στερείται των υπηρεσιών οποιουδήποτε μπορεί να προσφέρει. Ο Ουκρανός θα μπορέσει να δώσει λύσεις από τη μέση και μπροστά. Σίγουρα υπάρχει το πρόβλημα της συνεννόησης (όπως φάνηκε την ώρα αλλαγής συστήματος σε 3-4-3), αλλά θεωρώ πως είναι μια μονάδα που η κιτρινόμαυρη ομάδα, οφείλει να αξιοποιήσει.

Οι δύο ακραίοι έκαναν την μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι. Ο Χρήστος Αλμπάνης βρισκόταν μέσα σε πολλές θετικές ενέργειες της ΑΕΚ, ο Λέβι Γκαρσία έβγαλε μια απίστευτη ασίστ στο γκολ του Ανσαριφάρντ και γενικά έκανε άλλη μια υπέροχη εμφάνιση. Όπως επίσης πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου, που έκανε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι μετά από αρκετό καιρό.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αγνοούσε το γκολ από τις 11 Ιανουαρίου. Σήμερα ήταν η στιγμή να βάλει δύο μαζεμένα μετά από ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος και γενικά ήταν πολύ μέσα στο παιχνίδι, αφού έβγαλε και μια εξαιρετική πάσα στον Σιμάνσκι. Η παρουσία του ήταν πραγματικά τέτοια που βοηθησε πολύ την ανάπτυξη της ομάδας. Λίγο πριν αρχίσουν τα πλέι-οφ, το βαρύ όπλο της Ένωσης στη φετινή σεζόν, ήταν πολύ σημαντικό, να ξαναβρεί την επαφή με τα δίχτυα. Μια τέτοια εμφάνιση και με τον Βόλο, χρειάζεται οπωσδήποτε για ένα έρθει η νίκη και του τρίποντο που θα κάνει την Ένωση, να σταθεί ακόμα πιο γερά στα πόδια της.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*