Home / Άλλα Σπόρ / Κελεσίδου: «Μόνο ηλεκτρονικά η ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ»

Κελεσίδου: «Μόνο ηλεκτρονικά η ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ»

Με δήλωσή της, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Τασούλα Κελεσίδου, ζήτησε να διεξαχθούν μόνο ηλεκτρονικά οι εκλογές στην ομοσπονδία στίβου και η ΓΣ, λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά: «Η ομοσπονδία στίβου της χώρας μας, ο ΣΕΓΑΣ, πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού, ήταν πάντα ‘θεματοφύλακας΄της δημοκρατίας της νομιμότητας και, πάνω από όλα, της ασφαλείας και της υγείας των ατόμων που απαρτίζουν την ευρύτερη οικογένειά του. Οι αρχαιρεσίες του διεξάγονταν πάντα στο πλαίσιο των κανόνων που θεσπίζει η νομοθεσία.

Αυτήν την περίοδο, που η χώρα βρίσκεται στο ‘κόκκινο’, λόγω κορωνοι?ου?, τα κρούσματα αυξάνονται, τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία ‘ασφυκτιούν’ και έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων από πόλη σε πόλη και από νομό σε νόμο, η απερχόμενη διοίκηση θέλει να πάει κόντρα σε κάθε λογική και κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει η Πολιτεία.

Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ ορίστηκε να γίνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με τον πιο αξιόπιστο και διαφανή τρόπο. Λεμέ ‘όχι σε οποιαδήποτε άλλη ανεύθυνη και παραβατική πρόταση. Η απερχόμενη διοίκηση θέλει με πραξικοπηματικό τρόπο να επιβάλλει εκλογές διά ζώσης στις ΕΑΣ κατά παράβαση όλων των κανόνων και διατάξεων!

Φυσικά και δεν συναινούμε σε ενέργειες που γίνονται χωρίς σεβασμό και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Απαιτούμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην αθλητική κοινότητα και όλους τους συμπολίτες μας. Οι εκλογές θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, της οποίας το αδιάβλητο εμπιστευόμαστε. Καλώ την απερχόμενη διοίκηση σε αυτήν την τελευταία της πράξη να λογικευτεί και να ακολουθήσει τους νόμους του κράτους.

Υπάρχουν νόμοι, κυβερνήσεις και αρμόδιες αρχές, υγειονομικές και αθλητικές, που έχουν την ευθύνη απέναντι σε όλους μας, για να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και εκλογικών διαδικασιών, είτε αφορούν αθλητικές Ενώσεις, είτε Ομοσπονδίες.

Χαίρομαι που είδα τις περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες να τηρούν το γράμμα του νόμου, να σέβονται την κοινωνία και τους πολίτες, να εφαρμόζουν τις «επιταγές» των νόμων, των αρχών και των γιατρών. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές απαιτείται από όλους μας σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους συμπολίτες μας, απέναντι στους γονείς μας, απέναντι στα παιδιά μας, για να μην βρεθεί κανένας υπόλογος και υπόλογη ενώπιων της δικαιοσύνης.

Για αυτό, σήμερα, και, αφού ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, καλώ όλα τα σωματείο-μελή του ΣΕΓΑΣ, όπως ακριβώς έπραξαν τα σωματεία όλων των άλλων αθλημάτων, να επιλέξουν τη νομιμότητα και να μην επιτρέψουν να τους παρασύρει κανείς σε επικίνδυνα μονοπάτια από ανεύθυνες τοποθετήσεις για να εξυπηρετηθούν προσωπικές πολιτικές.

ΖΗΤΩ να στηρίξουν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με τον πιο αξιόπιστο και διαφανή τρόπο και να μην συναινέσουν σε οποιαδήποτε άλλη ανεύθυνη και παράνομη πρόταση».

Τασούλα Κελεσίδου,

Ολυμπιονίκης,

Υποψήφια Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*