Home / Άλλα Σπόρ / Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πόλο η Εθνική μας ομάδα!

Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πόλο η Εθνική μας ομάδα!

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Νέων Γυναικών! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την Ολλανδία στο μικρό τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Νετάνια, όπου κέρδισε με 10-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο .

Οι «Οράνιε» ξεκίνησαν πιο δυναμικά το παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1. Ωστόσο τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, δεν δέχθηκαν γκολ για παραπάνω από 10 αγωνιστικά λεπτά, καταφέρνοντας να πάρουν ένα προβάδισμα που έμοιαζε ασφαλές.

Η εκκίνηση του 4ο και τελευταίου μέρους βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 8-4 ,αλλά σε εκείνο το σημείο ένα σερί των Ολλανδών έφερε το ματς στα ίσα.

Στα 3 λεπτά πριν το τέλος, βγήκε «μπροστά» η αρχηγός της ομάδας μας Χριστίνα Σιούτη και με μία πολύ ψύχραιμη εκτέλεση έδωσε το προβάδισμα ξανά στην Εθνική ενώ στη συνέχεια η Σοφία Τορνάρου έδωσε τη «χαριστική βολή» κάνοντας το 10-8 και χάρισε στη «γαλανόλευκη» την τρίτη θέση στην Ευρώπη.

Η Ολλανδία κατάφερε να μειώσει σε 10-9 ωστόσο ήταν αρκετό για να ανατρέψει την κατάσταση.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης για τις Χάλκινες Πρωταθλήτριες Ευρώπης ήταν η Στεφανία Σάντα με 3 τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κέιζερ, Ντε Βρις 2, Ντε Κλερ 2, Βαν ντερ Βιν 1, Ρόκεβις, Ντε Γκέιν, Μπορστ, Σλοτ, Ορτ, Βόντροου 2, Ντε Ούντεν 2, Ντίκμανς, Λόγκτενς.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα 1, Τωρνάρου 2, Καλογεροπούλου, Κουρέτα, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*