Home / Άλλα Σπόρ / Φραντζεσκάκης: «Το χάρηκα πολύ, θέλω σίγουρα 5άδα στο Ευρωπαϊκό»

Φραντζεσκάκης: «Το χάρηκα πολύ, θέλω σίγουρα 5άδα στο Ευρωπαϊκό»

Το… μπάχαλο που έγινε στην τρίτη του προσπάθεια, στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον εξήγησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

«Είμαι ή ένατος ή όγδοος, δεν ξέρω ακόμα. Έχασαν την τρίτη μου βολή, έγραψαν 65 μέτρα, αλλά είδα ότι είναι μεγαλύτερο. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι 77 ή 78 για να περάσω τον όγδοο. Ο κριτής μου είπε να κάνω άλλη μια βολή, δεν τον πέρασα, αλλά ο κριτής αποφάσισε ότι δεν είναι δίκαιο. Μου είπε να κάνω τις τρεις βολές και αν η βολή μου ήταν καλύτερη θα μετρούσαν»

Ο 22χρονος σφυροβόλος δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση της ένατης θέσης στο Παγκόσμιο: «Ο στόχος μου ήταν ο τελικός, ήλπιζα να βρεθούν σε κακή μέρα, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Το χάρηκα, μου άρεσε πολύ και το κλίμα. Έκανα πρώτη βολή 77 μέτρα, πίστεψα ότι μπορώ παραπάνω. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ. Με είχαν αγχώσει. Για να αγωνιστώ, δένω τα δάχτυλά μου. Έδενα τα δάχτυλά μου, μου έλεγαν σταματάς. Τα έλυνα και μου έλεγαν συνεχίζεις. Το άγχος, η πίεση… Δεν μου βγήκε κάτι καλύτερο».

Όσο για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου που ακολουθεί, ξεκαθάρισε: «Θέλω σίγουρα μια θέση στην πεντάδα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*