Home / Ποδόσφαιρο / Φουλ για 40 «μύρια»

Φουλ για 40 «μύρια»

Τελευταία ενημέρωση 20/04/2016, 18:17

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα νέα που φτάνουν στον Πειραιά, μέσω του ιταλικού Τύπου, είναι κάτι παραπάνω από… ενθαρρυντικά για τα ταμεία της ομάδας του λιμανιού.

Η αποκάλυψη των Ιταλών για τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Ρόμα για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, φανέρωσε το “κόλπο γκρόσο” των Πειραιωτών στις διαπραγματεύσεις με τους “τζιαλορόρι”. Μια συμφωνία που προβλέπει ότι αν η Ρόμα παραχωρήσει τον διεθνή στόπερ το φετινό καλοκαίρι, τότε ο Ολυμπιακός δικαιούται το 50% των χρημάτων της μεταγραφής.

Τα νέα λοιπόν που φτάνουν στον Πειραιά, μέσω του ιταλικού Τύπου, είναι κάτι παραπάνω από…ενθαρρυντικά για τα ταμεία της ομάδας του λιμανιού. Αυτό διότι οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν χθες πως Τσέλσι και Άρσεναλ δίνουν “μάχη” για την απόκτηση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Όταν λοιπόν οι δύο συγκεκριμένες ομάδες αποφασίζουν να “διασταυρώσουν τα ξίφη τους” για έναν παίκτη, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό σε ποια (οικονομικά μεγέθη) μπορούν να φτάσουν οι προτάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από ένα μήνα είχε ακουστεί το ποσό των 25 εκ. ευρώ ως πρώτη πρόταση της Τσέλσι, με τη Ρόμα να “μιλάει” για (τουλάχιστον) 40 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο Αμπράμοβιτς θέλει να κάνει τα χατίρια του Αντόνιε Κόντε ενώ από την άλλη οι “κανονιέρηδες” είναι αποφασισμένοι να “σπρώξουν” πολλά εκ. ευρώ το φετινό καλοκαίρι για μεταγραφές. Η συγκεκριμένη λοιπόν “μάχη” ανάμεσα στις δύο ομάδες του Λονδίνου, μόνο…κερδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Ολυμπιακό και τα χρήματα που θα βάλει η ομάδα του Πειραιά στα ταμεία της, σε περίπτωση πώλησης του Μανωλά.

Στην Ιταλία θεωρούν σίγουρο πως η Ρόμα δεν πρόκειται ν’ αντισταθεί στα εκατομμύρια των Λονδρέζων και πως τελικά θα πει το “ναι” για την πώληση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Είναι βέβαια σίγουρο ότι οι Ιταλοί θα θελήσουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, γνωρίζοντας πως τα μισά λεφτά της μεταγραφής θα πρέπει να πάνε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Η αίσθηση μάλιστα που υπάρχει είναι ότι πολύ σύντομα στο “κόλπο” για τον Μανωλά θα μπουν κι άλλες μεγάλες ομάδες και αυτό θα “εκτινάξει” το ποσό, ίσως και πάνω από τα 40 “μύρια”. Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας ότι η τρίτη ομάδα που θα ασχοληθεί με την περίπτωση του Έλληνα αμυντικού, δεν είναι αγγλική, αλλά απ’ τη Γαλλία και μόνο η Παρί μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που προαναφέραμε.

Το ποσό που προαναφέραμε είναι όντως εντυπωσιακό που αν μη τι άλλο όμως φανερώνει και τις ικανότητες του διεθνούς κεντρικού αμυντικού. Σε μια τέτοια περίπτωση, πώλησης δηλαδή του Μανωλά έναντι 40 εκ. ευρώ, οι “ερυθρόλευκοι” θα εισπράξουν το 50% του ποσού, δηλαδή 20 εκ. ευρώ. Αν προσθέσει κάποιος και τα 7,5 που έχουν ήδη πάρει οι Πειραιώτες, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί στο μεγάλο λιμάνι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω απ΄ την υπόθεση Μανωλά.

Πηγή:Sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*