Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Φιέστα Κυπέλλου με νίκη κορυφής για ΑΕΚ στα πλέι οφ

Φιέστα Κυπέλλου με νίκη κορυφής για ΑΕΚ στα πλέι οφ

Επιρκάτησε 1-0 του Πανιωνίου

Αθήνα
Την πρώτη της νίκη για play off της Super League πέτυχε η ΑΕΚ. Τρεις ημέρες μετά την κακάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου, παρουσία 15.000 φίλων τους στο ΟΑΚΑ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 57ο λεπτό.

Με απόντα τον Στέλιο Μανωλά λόγω υπερκόπωσης, στον πάγκο της ΑΕΚ βρέθηκε ο άμεσος συνεργάτης του, Νίκος Παναγιωτάρας. Παρέταξε την ίδια ομάδα με τον τελικό, με μοναδική διαφοροποίηση τον Βαγγέλη Πλατέλλα στη θέση του τραυματία Ρόναλντ Βάργκας. Οι υπόλοιποι δέκα πάλεψαν με όση ενέργεια τους είχε απομείνει, 72 ώρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, γινόταν όλο και πιο φανερό ότι η… λυχνία τρεμόσβηνε. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς το άγχος και την πίεση του τελικού, μαζί με όλα όσα προηγήθηκαν και τις αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα.

Μια κεφαλιά του Αραβίδη στο 10΄ που «έβγαλε» με εξαιρετική επέμβαση ο Διούδης, ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος, ίσως υπέρ το δέον διστακτικός, δεν πίεσε ψηλά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ανέστη με «οβίδες» του Μπακασέτα (20΄) και του Ανσαριφάρντ (27΄), με τον πανήψυλο γκολκίπερ να είναι σε ετοιμότητα.

Βλέποντας τη διστακτικότητα του Πανιωνίου, η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά στο β΄ ημίχρονο κι αυτό της έδωσε άμεσα το «πάνω χέρι». Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (52΄- 57΄) δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και δεν πήρε πεντακάθαρο πέναλτι, με τους «κυανέρυθρους» να μην… υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Δύο φορές ο Πλατέλλας και μία ο Αραβίδης απείλησαν άμεσα, ενώ στο 56΄ ο Μάνταλος ανατράπηκε καθαρά από τον Βλάχο μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτής παρότι βρισκόταν πολύ κοντά στη φάση, υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς. Δευτερόλεπτα αργότερα, από σέντρα του Πλατέλλα και κεφαλιά του Γιόχανσον, ο Μάνταλος αμαρκάριστος έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα (57΄).

Οι κινήσεις του Ουζουνίδη δεν έφεραν αποτέλεσμα, μπήκε στο 69΄ και ο Κορδέρο για να «κλειδώσει» εντελώς το κέντρο κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε σε μια νίκη πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Ενδιάμεσα έχασε κλασική ευκαιρία ο Τζεμπούρ (απέκρουσε ο Διούδης) στο 74΄, ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν ακόμα ένα πέναλτι σε χέρι του Ρισβάνη (70΄). Εβαλε το… χεράκι του κι ο Ανέστης ο οποίος στο 86΄ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κεραυνό του Μπακασέτα, στερώντας από την παλιά του ομάδα την ευκαιρία να φύγει με αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Τζεμπούρ, Γιόχανσον – Σιώπης, Μασούρας, Βλάχος

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (90΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71΄ Κορδέρο), Τζεμπούρ (84΄ Πέκχαρτ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (89΄ Καθάριος), Κόρμπος (61΄ Καραμάνος), Χαλκιαδάκης, Μασούρας (65΄ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ.

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική
Πανιωνιος – ΠΑΟ 1-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

2η αγωνιστική
ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
ΑΕΚ 5
ΠΑΟΚ 4
Παναθηναϊκός 4
Πανιώνιος 1

3η αγωνιστική (23/5/2016)

18:15 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
20:30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*