Home / Ομάδες / Το τέλος ενός τρελού

Το τέλος ενός τρελού

Είχε ήδη προαναγγείλει την απόσυρση του απο την ενεργό δράση ο Λούκα Τόνι, και στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Κιέβο Βερόνα έδωσε την τελευταία του παράσταση αποχαιρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το ιταλικό κοινό. Με γκολ.

‘Ηταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με αριστοτεχνικό σκαφτό πλασέ απο το σημείο του πέναλτι, βοηθώντας μάλιστα την ομάδα του να πάρει τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους με σκορ 2-1.

Ήταν ένας παίκτης που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ιταλία με τις Παλέρμο, Γιουβέντους και Φιορεντίνα να είναι οι σημαντικότες απο αυτές αλλά και εκτός συνόρων με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου αλλά και ένα σύντομο πέρασμα απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Al-Nasr. Η σεζόν 2005-06 ήταν η καλύτερη της μεγάλης καριέρας του, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Φιορεντίνα με 31 γκολ, κερδίζοντας το ”χρυσό παππούτσι”, όντας ο πρώτος Ιταλός που το καταφέρνει αυτό. Η σεζόν 2014-15 ήταν χρονιά δεύτερης νιώτης για τον Τόνι αφού με τα 22 γκολ που πέτυχε αγωνιζόμενος με τη Βερόνα έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A σε ηλικία 38 χρονών.

Όλοι όμως θα τον θυμούνται τόσο για την καλή του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα τόσο και για την τρέλα του που έδειχνε στους πανηγυρισμούς του.

 

Στο 0:28 το τελευταίο γκολ του :

 

Και μερικά απο τα καλύτερα γκολ του :

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*