Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Την τελευταία… νορμάλ ευρωπαϊκή σεζόν θα τη ζήσουμε σωστά!

Την τελευταία… νορμάλ ευρωπαϊκή σεζόν θα τη ζήσουμε σωστά!

Μπορεί η βδομάδα να ξεκίνησε με… πίκρες, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση φτάνοντας στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ωστόσο συνεχίστηκε με δύο άνετες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που διέλυσαν Τσουκαρίτσκι και Χαρτς αντίστοιχα και πέρασαν με στιλ στα γκρουπ του Europa ο μεν και του Conference ο δε.

Κάπως έτσι, θα ξαναδούμε τέσσερις ελληνικές ομάδες να παίζουν στην Ευρώπη το φθινόπωρο. To 2014 είχε συμβεί τελευταία φορά, με τον Ολυμπιακό τότε στο Champions League και ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης να μετέχουν στο Europa.

Πολυάσχολο αρχικά το μεσημέρι της Παρασκευής (01/09), με δώδεκα ομάδες να κληρώνονται για να κοντράρουν τις δικές μας, ακόμη πιο γεμάτες στη συνέχεια οι Πέμπτες μας, κάτι που φέρνει πονοκέφαλο ακόμα και στην UEFA λόγω των… συντοπιτών Πειραιωτών, Ένωσης και «πρασίνων»!

Το ρεζουμέ όμως της υπόθεσης, είναι ότι την τελευταία… φυσιολογική σεζόν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, θα μπορέσουμε να το ζήσουμε σωστά. Βλέπετε, από την επόμενη χρονιά, θα εφαρμοστούν οι κοσμογονικές αλλαγές που θα φέρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με την αύξηση των ομάδων από 32 σε 36 και την αντικατάσταση των ομίλων από ένα ενιαίο πρωτάθλημα, όπου κάθε σύλλογος θα δίνει οκτώ αγώνες.

Αλλαγές που τις έχουμε αναλύσει ήδη και που δεν υπάρχει λόγος να μας πονοκεφαλιάζουν ακόμα. Σίγουρα αργά ή γρήγορα θα τις συνηθίσουμε, άλλωστε. Πάντως όσοι ασχολούνται με το Football Manager, έχουν ζήσει τη νέα πραγματικότητα, καθώς το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, πιστό στον ρεαλισμό, κάνει παραδοσιακά την αλλαγή το 2024.

Πιο σημαντικό να υπενθυμιστεί, πως δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα… μεταφοράς από τη μία διοργάνωση στην άλλη μετά το πέρας των προκριματικών. Αν περάσεις, για παράδειγμα, στον όμιλο του Champions League, είτε θα προχωρήσεις, είτε θα αποκλειστείς. Δεν θα μπορείς να συνεχίσεις στο Europa.

Προτού λοιπόν έρθουν όλα αυτά τα νέα φρούτα, εμείς θα δούμε τέσσερις ελληνικές ομάδες να μετέχουν σε Europa & Conference League. Τρεις και μία αντίστοιχα, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να αρκεί να μην τερματίσουν στον πάτο των ομίλων τους για να παίξουν Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

Ο δε ΠΑΟΚ, θα πρέπει να επαναλάβει τη θαυμάσια πορεία της σεζόν 2021/22 για να συνεχίσει. Και με τα όσα έδειξε στα προκριματικά έως τώρα, γιατί να μην τα καταφέρει.

Ασφαλώς, και οι τέσσερις εκπρόσωποί μας οφείλουν να κοιτάζουν ψηλά. Το Europa League έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια σε… μικρό Champions League, περιλαμβάνοντας φέτος από Λίβερπουλ και Ρόμα μέχρι Άγιαξ και Βιγιαρεάλ, ωστόσο και οι Γκενκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ αντίστοιχα ήταν ομάδες υψηλού επιπέδου και πήγαν σπίτι τους μετά το αντάμωμα με ελληνικές ομάδες!

Από την άλλη δε, με τόσα μεγάλα ονόματα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA αλλά και στην τρίτη (Φενερμπαχτσέ, Φιορεντίνα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ μεταξύ άλλων), είναι σίγουρο πως μας περιμένουν μεγάλες βραδιές.

Θα το ζήσουμε σωστά, λοιπόν. Και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ελλάδας άφησαν υποσχέσεις, μας επέτρεψαν να ελπίζουμε σε μία καλή συγκομιδή στη βαθμολογία της UEFA και το επόμενο τρίμηνο προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον. Μια τελευταία σεζόν όπως την έχουμε συνηθίσει, έχουμε την ευκαιρία να τη θυμόμαστε και για τα 24 ματς που θα δούμε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*