Home / Μπάσκετ / NBA / Βεζένκοφ: «Έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου που ήρθαν όλοι οι Κινγκς να με δουν στην Ελλάδα»

Βεζένκοφ: «Έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου που ήρθαν όλοι οι Κινγκς να με δουν στην Ελλάδα»

Μπροστά στα μάτια των νέων του συμπαικτών, αλλά και μελών του προπονητικού επιτελείου, ο Σάσα Βεζένκοφ παρουσιάστηκε και επίσημα από τους Κινγκς. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού ήταν μεταξύ άλλων οι ΝτιΆρον Φοξ και Κίγκαν Μάρεϊ, όπως επίσης ο προπονητής του στους «βασιλιάδες», Μάικ Μπράουν και ο βοηθός του Άλβιν Τζέντρι.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο τζένεραλ μάνατζερ των Κινγκς, Μόντι ΜακΝέρ, ο οποίος αποθέωσε τον MVP της φετινής Ευρωλίγκας: «Παρακολουθώντας τον Σάσα όλα αυτά τα χρόνια διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ, έχει μέγεθος και πολύ IQ. Είναι παίκτης νικητής. Έχει πολλές επιτυχίες ήδη στην καριέρα του και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τα φέρει αυτά στο ΝΒΑ».

Μετά, ήταν η σειρά του Βεζένκοφ να μιλήσει, λέγοντας αρχικά: «Δεν θα ήθελα να πω πολλά, γιατί θέλω να δείξω περισσότερα στο παρκέ. Δεν περίμενα να δω κάθε μέλος των Κινγκς να έρθει να με παρακολουθήσει στην Ελλάδα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφασή μου να έρθω στους Κινγκς. Όλα τα μέλη της ομάδας μου έχει δείξει αγάπη και σεβασμό. Το βλέπω ως μία μεγάλη ευκαιρία. Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα», είπε αρχικά ο 28χρονος, ο οποίος θα φορά το «7» στην πλάτη.

Στη συνέχεια και έπειτα από σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στον εαυτό του, αλλά και για το τι ξέρει για την ομάδα: «Μου αρέσει να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Ξέρω τα δυνατά μου σημεία και τις αδυναμίες μου, αλλά θέλω να βελτιώνομαι παντού κάθε μέρα. Μου αρέσει η σκληρή δουλειά. Πριν έρθω, έκανα και εγώ το σκάουτινγκ μου για την ομάδα. Εξαιρετικοί προπονητές και παίκτες που κέρδισαν βραβεία. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει κρατήσει έναν βασικό κορμό και είναι σχεδόν ίδια. Οπότε, θα πρέπει να προσαρμοστώ γρήγορα και να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό».

Αργότερα, ερωτήθηκε για το αν δικαίως οι πρωταθλητές του ΝΒΑ χαρακτηρίζονται πρωταθλητές κόσμου: «Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Εάν ο πρωταθλητής του ΝΒΑ παίξει στην Ευρωλίγκα, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;».

Από ‘κει και πέρα, ο Βούλγαρος φόργουορντ έκανε και μία αποκάλυψη για το παρελθόν του και το πόσο κοντά έφτασε στο να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Έπειτα από σχετική ερώτηση για τα εξαιρετικά αγγλικά που μιλούσε, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε ότι πήγαινε σε αμερικανικό σχολείο και στη συνέχεια αποκάλυψε πως είχε φτάσει μία «ανάσα» από το να υπογράψει στο πανεπιστήμιο Εξέβιερ (σ.σ. είναι στο Οχάιο), αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει επαγγελματικά μπάσκετ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*