Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Τα ‘δώσε όλα κι έμεινε στον άσο ο Ολυμπιακός!

Τα ‘δώσε όλα κι έμεινε στον άσο ο Ολυμπιακός!

Ανέστησε τη Μαρσέιγ κι έμπλεξε άγρια ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-1 στο «Βελοντρόμ» με δύο πέναλτι, έμειναν και τυπικά εκτός συνέχειας στο Champions League, ενώ κινδυνεύουν να βγουν νοκ-άουτ και από το Europa League. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι διατήρησαν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Γάλλους.

O Καμαρά άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες στο 33’ με φοβερό σουτ και οι γηπεδούχοι, που απείλησαν ελάχιστα, έφεραν τούμπα το ματς από την άσπρη βούλα. Την οποία έδειξε ο Μανθάνο πρώτη φορά για άτσαλο μαρκάρισμα του Τοβέν και ο Παγέ ισοφάρισε με άψογη εκτέλεση στο 55’. Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε και πάλι στο 75’, έπειτα από υπόδειξη για χέρι του Ραφίνια σε μια εντελώς οριακή φάση, που χωράει αρκετή κουβέντα.

Συνέχεια στο άκρως αρνητικό σερί τους έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον μετρούν δέκα συνεχόμενες ήττες στη φάση των ομίλων του Champions League. Την ίδια ώρα, οι Μασσαλοί, που σκόραραν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, έβαλαν τέλος στο δικό τους, αφού πήραν αποτέλεσμα έπειτα από δεκατρείς διαδοχικές ήττες και συγκεκριμένα από το 2012, όταν και είχαν νικήσει την Ίντερ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με μια αλλαγή παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, που έδωσε φανέλα βασικού στον Βρουσάι, αφήνοντας στον πάγκο τον Μασούρα. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χολέμπας αριστερά, ο Ραφίνια δεξιά και ο Σεμέδο με τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά η τριάδα στο κέντρο, ο Βρουσάι στο ένα «φτερό» και ο Φορτούνης στο άλλο. Στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μανταντά ήταν στο τέρμα, ο Αμαβί αριστερά, ο Σακάι δεξιά και ο Άλβαρο με τον Καλέτα-Καρ στο κέντρο της άμυνας. Ο Καμαρά, με τους Κουζάνς και Ρονζίερ ήταν η τριάδα στα χαφ. Τοβέν και Παγέ στα «φτερά», ενώ ο Μπενεντέτο στην κορυφή. Γκέιγ και Σανσόν είναι οι δύο παίκτες που δεν ξεκινούν σε σχέση με το ματς στο Φάληρο, ενώ Καμαρά και Κουζάνς βρέθηκαν σήμερα στο βασικό σχήμα.

Το ματς

Να πας φουλ για τη νίκη ώστε να μείνεις (αν δεν νικήσει η Πόρτο) ζωντανός για Champions League ή να λειτουργήσεις πιο μετρημένα για να προστατέψεις το προβάδισμα που έχεις έναντι του αντιπάλου σου; Αυτό ήταν ένα καλό ερώτημα. Πάντως, ο Ολυμπιακός επέλεξε το δεύτερο, δίνοντας χώρο στη Μαρσέιγ που «καιγόταν» για τη νίκη και μοιραία θα έπαιζε πιο επιθετικά, με σκοπό να μην αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη. Οχυρώθηκε πίσω, έχοντας κατά βάση στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, γνωρίζοντας ότι σε βάθος χρόνου αναγκαστικά θα έπαιρνε περισσότερα ρίσκα η γαλλική ομάδα, εφόσον δεν είχε πάρει προβάδισμα. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ό,τι καλό έκανε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μαρτίνς, που δεν πλήρωσε το γεγονός ότι δεν λειτούργησε πολύ καλά το κέντρο του στο α’ ημίχρονο και κυρίως στα διάστημα που προηγήθηκε πριν το 0-1.

Η πρώτη, πραγματικά, καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους «ερυθρόλευκους» και σημειώθηκε στο 13’. Όταν στην καλή κόντρα που έβγαλαν, ο Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Ελ Αραμπί έπιασε… τζούφια κεφαλιά από θέση που συνήθως σκοράρει και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μανταντά. Μπορούσε κι έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο ο Μαροκινός. Οι Πειραιώτες είχαν και δεύτερη καλή φάση προτού γίνει το 0-1 και στο 31’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης ανέβηκε από τ’ αριστερά, αλλά έκανε άψυχο γύρισμα, με τον Ελ Αραμπί να περιμένει και την αντίπαλη περιοχή να είναι σχεδόν άδεια.

Οι φάσεις που είχε ο Ολυμπιακός ήταν οι καλύτερες στα πρώτα 45 λεπτά. Παρότι δεν έκαναν από τα καλύτερά τους ημίχρονα, δεν λειτούργησαν καλά στο κέντρο σε ό,τι αφορά το κράτημα της μπάλας και το αμυντικό κομμάτι. Η Μαρσέιγ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Πειραιώτες έπιασαν στον ύπνο τη Μαρσέιγ και «χτύπησαν» σε ένα σημείο που δεν μπορούσαν να κρατήσουν καλά την μπάλα. Φορτούνης και Χολέμπας συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο πρώτος έδωσε στον Βρουσάι που μπούκαρε από τα πλάγια, το σκέφτηκε καλά και εν τέλει αποφάσισε να στρώσει στον Καμαρά που με φοβερό σουτ από το ημικύκλιο κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

Δυνατά, άλλωστε δεν είχε κι άλλη επιλογή, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν ο Τσάρλετα-Τσαρ έπιασε κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ. «Κρύο» γκολ πέτυχε, «κρύο» γκολ δέχθηκε ο Ολυμπιακός που πλήρωσε ακόμη ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Σισέ, ο οποίος ανέτρεψε τον Τοβέν και ο Παγέ με άψογη εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 55’.

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*