Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Τα… έβαζε μόνη της η ΑΕΚ, νίκη του Λεβαδειακού με 3-0

Τα… έβαζε μόνη της η ΑΕΚ, νίκη του Λεβαδειακού με 3-0

Με δύο αυτογκόλ σε 1 λεπτό

Αθήνα
Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα της Super League, νικώντας 3-0 την ΑΕΚ στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Δύο αυτογκόλ (Ντίντακ στο 39΄, Τζανετόπουλος στο 40΄) και ένα τέρμα του Μάντζιου στο 63΄ χάρισαν τη νίκη στους Βοιωτούς και ενδέχεται να αφήσουν το «Δικέφαλο» στην τρίτη θέση της κατάταξης, αν επικυρωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η Ένωση, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, είχε την υπεροχή, είχε δύο καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ του Μπαρμπόσα (άουτ) και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουονανότε στο 28΄ (απέκρουσε στο τετ-α-τετ ο Μοσχονάς).

Όμως η τύχη… χαμογέλασε στους γηπεδούχους, που μέσα σε δύο λεπτά πανηγύρισαν δύο φορές με… αστεία αυτογκόλ. Πρώτα στο 39΄, όταν μετά από κόρνερ ο Μπακάκης έδιωξε άτσαλα, η μπάλα βρήκε στον Ντίντακ και κατέληξε στην εστία του Μπαρόχα. Και ένα λεπτό αργότερα, σε γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Ντίντακ προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο και… 2-0!

Ο Πογέτ πέρασε στο ματς με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου τους Τζεμπούρ και Βάργκας και η ΑΕΚ πίεσε, έχοντας μάλιστα δοκάρι στον 52΄ με τον Μπουονανότε, ο οποίος έκανε πολύ ωραία προσπάθεια, αλλά δεν σημάδεψε σωστά από κοντά. Το ματς τελείωσε οριστικά στο 63΄, από άλλη μία κάκιστη αντίδραση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Σε μια βαθιά μπαλιά ο Μάντζιος «τσίμπησε» τη μπάλα ανάμεσα στους Λαμπρόπουλο και Μπαρόχα (που είχε βγει εκτός περιοχής) και στη συνέχεια πρόλαβε τον Κολοβέτσιο και με κεφαλιά σημείωσε το 11ο φετινό του τέρμα.

Το μόνο αξιοσημείωτο στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν η επανεμφάνιση του Κάρλος Μιλιάζες, περίπου 5.5 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και μία ημέρα αφότου ανανέωσε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μάγκας, Μεντί, Μπεν

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος):
Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ατζαγκούν, Μαχαίρας (86΄ Μιλιάζες), Μάγκας (56΄ Μαχαμάτ), Μπεν (77΄ Μερεμπασβίλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ):
Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Τζανετόπουλος (46΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα, Γιόχανσον, Μάνταλος (46΄ Βάργκας), Μπουονανότε, Πέκχαρτ (68΄ Αραβίδης)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*