Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Γιόρτασε το 43ο πρωτάθλημα με «πεντάρα» ο Ολυμπιακός

Γιόρτασε το 43ο πρωτάθλημα με «πεντάρα» ο Ολυμπιακός

Νίκησε 5-0 την Καλλονή

Αθήνα
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πανηγύρισαν παίκτες και φίλοι του Ολυμπιακού την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος Ελλάδας. Σ΄ένα όχι κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι πρωταθλητές επικράτησαν άνετα της υποβιβασμένη Καλλονής με 5-0 και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιάδη, άρχισε η φιέστα.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 2-3 αξιόλογες στιγμές με τον Μανούσο, έφτασε άνετα στην νίκη. Στο 6ο λεπτό ο Ελαμπντελαουϊ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Δαύκου, αλλά στο 22ο λεπτό ο Φορτούνης σημείωσε το 18ο γκολ του στην διοργάνωση, με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, στην κλειστή γωνία του Ελληνα τερματοφύλακα.

Στο 35ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν φάουλ στον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή των Λέσβιων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταβίντ Φουστέρ που με ωραίο κτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δαύκου για δεύτερη φορά.

Ετσι έκλεισε το πρώτο 45λεπτο, ενώ στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την εδαφική υπεροχή και στο 61ο λεπτό, ο Παϊτίμ Κασάμι με πλασε μεσα από την περιοχή σημείωσε το 3-0, στο 77` ο Ελαμπντελαουϊ μετά από καταπληκτική ενέργεια του Ιντέγε, πέτυχε το 4-0 και στο 84ο λεπτό ο Νιγηριανός επιθετικός έκλεισε την χρονιά με ένα εντυπωσιακό γκολ (σ.σ. το 10ο στο πρωτάθλημα), διαμορφώνοντας το 5-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

Κίτρινες : Φουστέρ – Αναστασιάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα):
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (72` Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (63` Ντουρμάζ), Ερνάνι (63` Καμπιάσο), Φορτούνης, Φουστέρ, Ιντέγε.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου):
Δαύκος, Γουερέ (83` Φιορέτος), Ούκα (65` Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Γιορέντε, Γιουκαρής, Μπλάζιτς, Μίκιτς, Ξύδας (64` Χατζηδημητρίου), Μανούσος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*