Home / Πόλο / Συντριβή της εθνικής πόλο γυναικών, 16-6 από τη Ρωσία

Συντριβή της εθνικής πόλο γυναικών, 16-6 από τη Ρωσία

Αθήνα
Μια από τα ίδια αποδείχθηκε και το δεύτερο σοβαρό παιχνίδι της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Με πολλά προβλήματα απέναντι στο πρέσινγκ της ρωσικής ομάδας, κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω και επώδυνες αμυντικές ολιγωρίες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 16-6 και πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση του Α΄ ομίλου, που θα τη φέρει αντίπαλο στα προημιτελικά με τη νικήτρια του Α΄ ομίλου (Ισπανία ή Ιταλία).

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου, όταν η Ελευθερία Πλευρίτου με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (το μοναδικό σε οκτώ προσπάθειες στον αγώνα!) ισοφάρισε σε 3-3. Η συνέχεια του δεύτερου οκταλέπτου ήταν καταστροφική για την ομάδα του Σάκη Κεχαγιά, που δέχθηκε πέντε αναπάντητα γκολ και έχασε την επαφή με το σκορ. Οι Ρωσίδες ήταν αλάνθαστες στην παίκτρια παραπάνω (4/4 ως τη λήξη του ημιχρόνου), το κυριότερο όμως ήταν ότι βρήκαν ρυθμό και σκόραραν δύο φορές στην κόντρα, επιβάλλοντας το στιλ παιχνιδιού που τις βολεύει. Η εθνική αδυνατούσε να βρει λύσεις σε άμυνα ή επίθεση και γρήγορα «πέταξε λευκή πετσέτα», δεχόμενη επτά γκολ στην τελευταία περίοδο, οπότε μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής αντικατέστησε την Έλενα Κούβδου με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λογικά θα «σφραγίσει» την πρόκριση στην οκτάδα το Σάββατο (13:30), με νίκη απέναντι στην αδύναμη Τουρκία, αλλά θα χρειαστεί θεαματική βελτίωση για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στον προημιτελικό. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία συνεχίζει να μάχεται με Ουγγαρία και Ολλανδία για μία από τις πρώτες δύο θέσεις του Α΄ ομίλου, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με εύκολη πρόκριση στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-1, 1-1, 7-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-1 Τανκέεβα (π.π.), 2-1 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός), 2-2 Τσουκαλά (πέναλτι), 3-2 Καρίμοβα (φουνταριστός), 3-3 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 4-3 Προκόφιεβα (π.π.), 5-3 Τανκέεβα (π.π.), 6-3 Λισούνοβα (κόντρα), 7-3 Καρίμοβα (κόντρα), 8-3 Λισούνοβα (π.π.), 9-3 Ιβάνοβα (περιφέρεια), 9-4 Τσουκαλά (περιφέρεια), 10-4 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός), 11-4 Σομπόλεβα (περιφέρεια), 12-4 Ιαρονταϊκινα (π.π.), 12-5 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 13-5 Σομπόλεβα (π.π.), 14-5 Τανκέεβα (κόντρα), 15-5 Τιμοφέεβα (π.π.), 15-6 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 16-6 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός).

Η εθνική είχε 1/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ρωσία είχε 7/9 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια, τέσσερα από θέση φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, 3΄10΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Τανκέεβα 3, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 2, Ιαρονταϊκινα 1, Κρίμερ, Λισούνοβα 2, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα 1, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Γκρίνεβα, Καρνάουχ

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Χρ. Διαμαντοπούλου
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*