Home / Ποδόσφαιρο / Bundesliga / Επέστρεψε στη Ρόμα μετά από έξι χρόνια ο Σπαλέτι

Επέστρεψε στη Ρόμα μετά από έξι χρόνια ο Σπαλέτι

Αθήνα
Περίπου έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη Ρόμα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επιστρέφει στους «τζιαλορόσι» και είναι επίσημα από σήμερα ο διάδοχος του Ρούντι Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο 57χρονος προπονητής έφτασε το μεσημέρι στην «αιώνια πόλη», προερχόμενος από τις ΗΠΑ, και αρκετοί οπαδοί της Ρόμα τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν.

Από κει μετέβη στα γραφεία του συλλόγου, υπέγραψε το συμβόλαιό του και πιάνει άμεσα δουλειά, καθώς την Κυριακή θα καθίσει στον πάγκο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό Βερόνα.

Ο Σπαλέτι, ο οποίος «έκανε όνομα» αρχικά στην Ουντινέζε, διετέλεσε προπονητής της Ρόμα από το 2005 έως τον Σεπτέμβριο του 2009, οπότε και παραιτήθηκε. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε δύο κύπελλα (2007, 2008) και ένα σούπερ καπ (2007) Ιταλίας, αλλά παρότι το διεκδίκησε δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Ακολούθησε η τετραετής θητεία του στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα σούπερ καπ Ρωσίας, πριν απολυθεί τον Μάρτιο του 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*