Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Συνεχίζει το απόλυτο ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Συνεχίζει το απόλυτο ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Αθήνα
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ από τον Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα 70 λεπτά στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά από τη στιγμή που ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 73΄, με αμφισβητούμενο πέναλτι, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και δέχθηκαν άλλα δύο γκολ για το τελικό 3-1.

Το δεύτερο σημείωσε επίσης ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 80΄ και το τρίτο ο Ιντέγε στο 86΄, ενώ για την ομάδα της Τρίπολης μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γιάννου, που πήρε το ριμπάουντ ύστερα από την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος.

Για την ομάδα του Πειραιά αυτή ήταν η 11η νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επίτευγμα με το οποίο ισοφάρισε το ρεκόρ που διαρκούσε από την εποχή του Μάρτον Μπούκοβι και την αγωνιστική περίοδο 1966-1967.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά στο «παγωμένο» φαληρικό γήπεδο, είχαν ένα αξιόλογο συρτό σουτ του Κασάμι στο 2΄ που απέκρουσε δύσκολα ο Μπαντής, αλλά σταδιακά η καλή τακτική των Αρκάδων περιόρισε τους κινδύνους για την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μάλλον εύκολα μακριά από την περιοχή τους οποιοδήποτε κίνδυνο, είδαν τον βοηθό να ανακόπτει λανθασμένα με οφ σάιντ τον Παπαδόπουλο στο 20΄ και ουσιαστικά κινδύνεψαν μόνο στη φάση του 31ου λεπτού, όταν στο παράλληλο γύρισμα του Ντουρμάζ ο Ιντέγε σούταρε άουτ σε… περίπου άδεια εστία!

Στο 51΄ η πειραϊκή ομάδα είχε δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία, που χάθηκε επειδή ο Ντουρμάζ δεν επέδειξε τον ποδοσφαιρικό αλτρουισμό που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις: ο Σουηδός διεθνής μπήκε στην περιοχή μόνος από δεξιά αλλά αντί να “κόψει” την μπάλα δίπλα σε κάποιον από τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση και ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ.

Όσο η ώρα περνούσε ο Ολυμπιακός έδειχνε τελείως εκτός ρυθμού, ενώ και οι αλλαγές του Σίλβα με τους Φουστέρ και Ερνάνι δεν βοήθησαν, με τον δεύτερο να πελαγοδρομεί σε πολύ απλές φάσεις και να μην μπορεί να συνδυαστεί με συμπαίκτη του, ακόμη κι αν εκείνος βρισκόταν 2-3 μέτρα μακριά του!

Ως εκ τούτου ήταν πασιφανές ότι η λύση για την ομάδα του Σίλβα θα ερχόταν από κάποια στατική φάση, όπως κι έγινε δηλαδή. Αφού στο 70΄ η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαντή, που είχε αγγίξει την μπάλα, στο 72΄ και σε εκτέλεση κόρνερ ο διαιτητής Κύζας καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη επί του Μιλιβόγεβιτς και ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα, στο 73΄.

Στη συνέχεια ο Αστέρας ανοίχτηκε και ο Ολυμπιακός βρήκε χώρο για να χτυπήσει με τον Φορτούνη για δεύτερη φορά στο 80΄, με ωραίο αριστερό σουτ και για τρίτη στο 86΄ με τον Ιντέγε, ενώ οι Αρκάδες μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Γιάννου, που σκόραρε με κεφαλιά στο «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι που είχε εκτελέσει ο ίδιος και το οποίο καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στον Έλληνα επιθετικό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κύζας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαζουακού – Ιγκλέσιας, Λανθαρότε, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Παπαδόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Ομάρ, Κασάμι (46΄ Φουστέρ), Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (74΄ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Σεμπά (61΄ Ερνάνι), Ιντέγε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Mπαντής, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας (71΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Μάσα (82΄ Γιάννου), Νίκο Φερνάντες (66΄ Φούντας), Λανθαρότε, Παπαδόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*