Home / Στίβος / «Στο 50-50 οι πιθανότητες της Ρωσίας να συμμετάσχει στο Ρίο»

«Στο 50-50 οι πιθανότητες της Ρωσίας να συμμετάσχει στο Ρίο»

Αθήνα
Ο νέος πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντμίτρι Τσλιάχτινε, αξιολόγησε σήμερα στο «50%» τις πιθανότητες να συμμετάσχουν οι Ρώσοι αθλητές στίβου στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ενώ η ομοσπονδία της χώρας εξακολουθεί να τελεί υπό αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

«Νομίζω ότι σήμερα έχουμε 50% πιθανότητες να μετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αυξάνουμε τις πιθανότητες αυτές κάθε μέρα» δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ομοσπονδίας στη ρωσική αθλητική εφημερίδα “Sport Express” και πρόσθεσε: «Πιεζόμαστε από το χρόνο και η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF) περιμένει από εμάς δραστικά και δύσκολα μέτρα το συντομότερο δυνατό».

Ο Ντμίτρι Τσλιάχτινε, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνος του στίβου στην περιοχή της Σαμάρα, εξελέγη το Σάββατο στην ηγεσία της ρωσικής ομοσπονδίας, με στόχο τον τερματισμό της κρίσης στον κλασικό αθλητισμό της χώρας, υπό την απειλή του αποκλεισμού το ερχόμενο καλοκαίρι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Τον Μάρτιο, θα πρέπει να υποβάλουμε έκθεση στο Συμβούλιο της IAAF για το τι κάναμε. Πρέπει να τους πείσουμε ότι έγιναν επαναστατικές αλλαγές στο ρωσικό αθλητισμό» είπε, σημειώνοντας πως «αναμένουμε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την ικανότητά μας να αλλάξουμε τις πρακτικές μας σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων».

Ο Τσλιάχτινε, ο οποίος υποστηρίχθηκε στην εκλογή του από τον Ρώσο υπουργό Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, για να βγάλει τον κλασικό αθλητισμό της χώρας από την κρίση, θα παραμείνει στη θέση του για μερικούς μήνες, πριν τις νέες εκλογές στην ομοσπονδία το Φθινόπωρο.

Ο προκάτοχός του, Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ, παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο μετά τη δημοσίευση του πρώτου μέρους της έκθεσης από την ανεξάρτητη επιτροπή του WADA που καταλόγιζε στην ομοσπονδία συμμετοχή σε εκτεταμένο ντόπινγκ στη χώρα, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό της από την IAAF.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*