Home / Πόλο / Βελτιώθηκε, αλλά έχασε από την Ολλανδία η εθνική πόλο γυναικών

Βελτιώθηκε, αλλά έχασε από την Ολλανδία η εθνική πόλο γυναικών

Αθήνα
Η μεταμορφωμένη -προς το καλύτερο- εθνική πόλο των γυναικών έκανε σήμερα την καλύτερη εμφάνισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, δεν κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη γοήτρου και ψυχολογίας απέναντι στην Ολλανδία, στο φινάλε των υποχρεώσεών της την Α΄ φάση της διοργάνωσης.

Αν και βρέθηκε να προηγείται 10-6 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έσκασε» στο τέλος και γνώρισε την ήττα με 11-10 από τις φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι οποίες είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

Η ομάδα του (εορτάζοντος) Σάκη Κεχαγιά κρατάει την εξαιρετική της απόδοση στα τρία πρώτα οκτάλεπτα και ελπίζει ότι μπορεί να την επαναλάβει -με μεγαλύτερη όμως διάρκεια- στον προημιτελικό της Τετάρτης (13:00), όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αυριανού αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας.

Χωρίς υπερβολή, η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του ματς αγνώριστη, σε σχέση με τα προηγούμενα (σοβαρά) παιχνίδια της στο Βελιγράδι. Με πολύ καλή αμυντική τακτική και εξαιρετική την Έλενα Κούβδου κάτω από τα δοκάρια, κράτησε τις Ολλανδές στο μηδέν μέχρι το τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, «βγάζοντας» στο διάστημα αυτό και τρεις άμυνες με παίκτρια λιγότερη.

Με δύο γκολ της Αβραμίδου και ένα της Ασημάκη (στην πρώτη αποβολή που κέρδισε), η εθνική έφτασε να προηγείται 3-0 και κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (6-4), παρότι οι «οράνιε» βρήκαν κάποιες λύσεις από την περιφέρεια, ενώ οι διεθνείς έχασαν και πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου (δοκάρι), στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου.

Τα δύο εξαιρετικά γκολ της Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια κι άλλο ένα από την Ελευθερία Πλευρίτου, φανέρωναν και τη βελτιωμένη ψυχολογία των Ελληνίδων πολιστριών, που υπήρξε μεγάλο ζητούμενο εδώ και αρκετό καιρό.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε άσχημα για την εθνική, καθώς η Τσουκαλά αποβλήθηκε οριστικά με τρεις ποινές και η Σμιτ μείωσε στο γκολ, αλλά η ελληνική απάντηση ήταν εντυπωσιακή: το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σκόραρε σε τέσσερις συνεχόμενες επιθέσεις (τρεις εξ αυτών με αριθμητικό πλεονέκτημα) και ξέφυγε 10-6, παρότι ο Χαβένγκα άλλαξε τερματοφύλακα στην ανάπαυλα, με τη Βίλεμς να παίρνει τη θέση της Άαρτς.

Στο φινάλε του αγώνα, όμως, οι Ελληνίδες παίκτριες κουράστηκαν, «κόλλησαν» στην επίθεση και η Ολλανδία κατάφερε να βγάλει τρεις συνεχόμενες κόντρες και να ισοφαρίσει 10-10, 3΄45΄΄ πριν τη λήξη. Η εθνική έμεινε «άσφαιρη» την τελευταία περιόδο, χάνοντας μάλιστα τρεις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, και τελικά οι «οράνιε» πήραν τη νίκη, χάρη σε ένα καταπληκτικό σουτ της Μέγκενς 1’03” πριν τη λήξη.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 3-4, 4-0

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Αβραμίδου (κόντρα), 0-2 Αβραμίδου (περιφέρεια), 0-3 Ασημάκη (π.π.), 1-3 Αμ. Χένεε (π.π.), 2-3 Κλάασεν (περιφέρεια), 2-4 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 3-4 Σέβενιχ (περιφέρεια), 3-5 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 4-5 Κλάασεν (π.π.), 4-6 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 5-6 Σμιτ (περιφέρεια), 5-7 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 5-8 Ρουμπέση (π.π.), 6-8 Φαν ντερ Σλόοτ (π.π.), 6-9 Αβραμίδου (περιφέρεια), 6-10 Ρουμπέση (π.π.), 7-10 Φαν ντερ Σλόοτ (π.π.), 8-10 Σπόμπχορστ (κόντρα), 9-10 Φαν ντερ Σλόοτ (κόντρα), 10-10 Μέγκενς (κόντρα), 11-10 Μέγκενς (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 4/10 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, πέντε γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Η Ολλανδία είχε 4/12 με παίκτρια παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και τρία στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Τσουκαλά (7′ 42” πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και η Κλάασεν (5′ 22” πριν το τέλος του αγώνα).

Διαιτητές: Ιβανόφσκι (Μαυροβούνιο), Κορίζνα (Πολωνία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Άρνο Χαβένγκα): Ααρτς, Σμιτ 1, Ντ. Χένεε, Φαν ντερ Σλόοτ 3, Αμ. Χένεε 1, Στόμπχορστ 1, Νίχουις, Σέβενιχ 1, Μέγκενς 2, Φαν Τόορν, Κλάασεν 2, Φαν ντερ Μόλεν, Βίλεμς.

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Χρ. Διαμαντοπούλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*