Home / Αυτοκίνητο / Στο βάθρο της SSP ο 16χρονος Περιστεράς

Στο βάθρο της SSP ο 16χρονος Περιστεράς

Φρέσκος από την επιτυχία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με τη 2η θέση στην Βαρκελώνη και με μια 3η θέση την περασμένη εβδομάδα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, ο Γιάννης Περιστεράς για 3η συνεχόμενη εβδομάδα ανεβαίνει στο βάθρο, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία Supersport (SSP)!

O νεαρός οδηγός οδήγησε για πρώτη φορά στα Μέγαρα την Yamaha R6 των 600 κ.εκ. της ομάδας ZenOne και αμέσως βρήκε καλό ρυθμό από τις δοκιμές της Παρασκευής. Το Σάββατο στον πρώτο από τους δύο Αγώνες του τριημέρου, κατάφερε να ακολουθήσει τους δύο πρώτους, τον Δημήτρη Καρακώστα και τον νονό του Άλεξ Παπαγεωργίου. Ο ταχύτερος γύρος του 16χρονος αναβάτη ήταν στο 59.80, ένας εξαιρετικός χρόνος για έναν πρωτοεμφανιζόμενο στη μεσαία κατηγορία των Ελληνικών Αγώνων. Ανέβηκε έτσι στο 3ο σκαλί του βάθρου, δίνοντας μεγάλη χαρά στην ομάδα του.

Στο βάθρο της SSP ο Γιάννης Περιστεράς

Την Κυριακή όχι μόνο έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, αλλά κατάφερε να κρατηθεί τελικά στη 2η θέση, πίσω από τον Δημήτρη Καρακώστα που εξασφάλισε το 3ο του Πρωτάθλημα στην κατηγορία. Αυτή τη φορά ο νονός Άλεξ Παπαγεωργίου έκανε ρεκόρ πίστας της κατηγορίας με 58.434, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα και έμεινε πιο πίσω, βλέποντας τον βαφτισιμιό του να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα, με σταθερότητα και άψογο στυλ πάνω στη μοτοσυκλέτα και να σημειώνει χρόνο στο 59.6, που είναι πολύ καλός για μια νορμάλ μοτοσυκλέτα, όπως η Yamaha R6 που είχε στη διάθεση της η ομάδα.

Στο βάθρο της SSP ο Γιάννης Περιστεράς

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*