Home / Αυτοκίνητο / WRC / Ράλλυ Ακρόπολις: Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ το 2022

Ράλλυ Ακρόπολις: Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ το 2022

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα… επιστρέψει ύστερα από δεκαεπτά χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις, με μία υπερειδική διαδρομή στην οποία θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι οδηγοί του πρωταθλήματος. Παράλληλα, θα διοργανωθεί στην Ελλάδα το Rally Star, από το οποίο θα αναδειχθούν οι οδηγοί του μέλλοντος.

Το 2005, περίπου 60.000 φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στις κερκίδες του μεγαλύτερου σταδίου της Ελλάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφεραν οι οδηγοί. Το 2022 η διοργάνωση αναμένεται να «περάσει» και πάλι από το ΟΑΚΑ.

«Για το 2022 σχεδιάζουμε μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ. Ετσι, πολύ περισσότεροι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Με στόχο να αναδειχθούν τα ταλέντα του Ράλλυ, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του θεσμού της FIA Rally Star και στη χώρα μας. Το Rally Star διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους και μέσα από αυτό αναμένεται να προκύψει η νέα γενιά οδηγών. Ετσι, στο Ακρόπολις της επόμενης χρονιάς θα προσμετράται και η κατηγορία Junior της FIA με 12 συμμετοχές.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο οι οργανωμένες δράσεις οδικής ασφάλειας, στις οποίες θα πάρουν μέρος αναγνωρίσιμα πρόσωπα που θα έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά γύρω από θέματα που αφορούν την ασφαλή οδήγηση.

Η φετινή διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις διακρίθηκε και για την ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά θέματα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στους επόμενους αγώνες.

• Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Αθλητικός εθελοντισμός, άθληση για όλους, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Πηγή: kathimerini.gr

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*