Home / Άλλα Σπόρ / Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης Εφήβων ο Κουγιουμτσίδης

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης Εφήβων ο Κουγιουμτσίδης

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ήταν ασυναγώνιστος στη Γερμανία και με χαρακτηριστική άνεση έφτασε έως τον τελικό στην κατηγορία των 79 κιλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης Εφήβων. Ό Έλληνας πρωταθλητής έχει εξασφαλίσει ήδη το μετάλλιο.

Ο Κουγιουμτσίδης στη φάση των «16» επικράτησε με 13-4 του Γερμανού Σρόεντερ. Στα προημιτελικά, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Μπάλαν, τον οποίο νίκησε με 6-3 και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Εκεί, αντιμετώπισε τον Ουκρανό Κρούπα και με νέα τεράστια εμφάνιση επιβλήθηκε με 9-2 και πέρασε στον τελικό, όπου θα παλέψει με τον Ρώσο Ασλούεφ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο μετά το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 57 κιλά, ο Γιάννης Μαρτίδης θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ με στόχο να διεκδικήσει κι αυτός ένα μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Κνζρτσιάν και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή. Ο Αρμένιος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον Μαρτίδη.

Στα ρεπεσάζ την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Πιρόντου κι, αν νικήσει, θα παλέψει με τον Ελβετό Επ για το χάλκινο μετάλλιο.

Την Τρίτη, θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους άλλοι τρεις Έλληνες πρωταθλητές. Στα 86 κιλά, ο Άγγελος Κουκλάρης θα παλέψει με τον Λευκορώσο Κάμτσου. Στα 92 κιλά, ο Γκίβι Μπλιάτζε θα αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Καζλου, ενώ στα 125 κιλά ο Κώστας Αλεξανδρίδης θα αγωνιστεί με τον Ουκρανό Σόβα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*