Home / Άλλα Σπόρ / Στην Κρήτη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Πάρκινσον 2023

Στην Κρήτη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Πάρκινσον 2023

Την ανακοίνωση για την ανάθεση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ 2023 για άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον έκανε την Τετάρτη η ITTF, τονίζοντας ότι η μεγάλη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του επόμενου έτους με αθλητές από περισσότερες από 150 χώρες.

Οι κοπιαστικές και μεθοδικές προσπάθειες μηνών από την ΕΦΟΕπΑ προς το Ίδρυμα ITTF έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και, με την απόλυτη στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου γίνεται πραγματικότητα ο στόχος της Ομοσπονδίας να οργανώσει ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό event.

Το World Parkinson’s Championships, μάλιστα, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» προσλαμβάνει, με την κοινωνική του απήχηση, ξεχωριστή βαρύτητα και σημασία.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ITTF, η σπουδαία διοργάνωση στο υπέροχο νησί της Κρήτης θα έχει διπλό στόχο:

Α) Τη χρήση εκδηλώσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις δυνατότητες των ατόμων με ασθένεια και

Β) την παρουσίαση του πινγκ πονγκ ως μέρος ενός βιώσιμου υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξάλλου, σε υποστηρικτική επιστολή του για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υποφέρουν από τη νόσο Πάρκινσον και είναι ώρα να “αγκαλιάσουμε” τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όλοι γνωρίζουν το πινγκ πονγκ ως ένα άθλημα απολύτως ασφαλές και την ίδια ώρα ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα, που καθημερινά δουλεύουμε στην Ελλάδα για να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Προσφέρει αισιοδοξία, μετριάζει τα προβλήματα από το Πάρκινσον, μεγαλώνει την κινητικότητα και λειτουργεί σαν θεραπεία».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*