Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Σερέλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Το Λαύριο έπρεπε να βγάλει αντίδραση και βγήκε»

Σερέλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Το Λαύριο έπρεπε να βγάλει αντίδραση και βγήκε»

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεγάλη νίκη του Λαυρίου επί του Περιστερίου ο Χρήστος Σερέλης.

Ο προπονητής των Λαυριωτών μίλησε για τα μυστικά που οδήγησαν την ομάδα του στο σπουδαίο «διπλό», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπέτειες που έζησαν λόγω κορωνοϊού και τους στόχους για τη συνέχεια.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά:

Για τη νίκη επί του Περιστερίου: «Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, είναι δεδομένο. Όταν παίζεις με πιο έμπειρες ομάδες, ξεκινάς από τη δική σου άμυνα. Έπρεπε να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα, μας είχε λείψει σε προηγούμενα παιχνίδια. Έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση και βγήκε. Δεχτήκαμε μόνο 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, το ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν πολύ σημαντικό. Αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν ελπίδες να αποδράσεις με το διπλό».

Για το ότι περιόρισαν τους αντίπαλους παίκτες: «Γνωρίζαμε ότι θα έχει αλλαγές το Περιστέρι. Θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί. Δεν έχουμε παίκτη να ματσάρουμε με τον Μπουρούση -όπως και οι περισσότερες ομάδες της Basket League- ξέραμε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Είχε βάλει το μεγαλύτερο μέρος των πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Θέλαμε να βάλουμε παγίδες για να τον περιορίσουμε. Μερικές φορές θέλει τύχη, αλλά πήγε καλά αυτό. Προφανώς, για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση ο αντίπαλος. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε για τον Χάροου. Τον Κρόκετ δεν τον είχαμε συναντήσει ξανά, αλλά δεν θεωρήσαμε ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς».

Για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό: «Τα κρούσματα δεν γίνεται να απομονωθούν για 15 μέρες και μετά να επιστρέψουν στη δράση. Ο Προμηθέας δεν είναι πια η ομάδα που ήταν, όπως και η Λάρισα. Είναι αναμενόμενο.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν το αντιμετωπίσαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε ατομικές προπονήσεις. Δουλέψαμε πολύ μετά. Αυξήσαμε σταδιακά τη χρονική διάρκεια της προπόνησης, έγιναν αλλαγές στο ρόστερ με έμπειρους παίκτες. Ο συνδυασμός άπειρων παικτών που έπρεπε να μάθουν το πρωτάθλημα και η απουσία ρυθμού δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο δυνατοί, να τονώσουμε την ομάδα με πιο έμπειρους παίκτες για να ανταπεξέλθουμε».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ακολουθούν δυο σημαντικά παιχνίδια. Για να δώσουμε αξία στη νίκη επί του Περιστερίου πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Είναι στοίχημα αυτό, πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα παιδιά. Δεν είμαστε σίγουροι. Θα το δούμε μέσα από την προπόνηση. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη φορά που δώσαμε τα τρία παιχνίδια».

Για τους Έλληνες που υπάρχουν στο ρόστερ: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Έχουν βγει παιδιά που έπαιξαν με κάποια συχνότητα. Ομάδες σαν το Λαύριο πρέπει να έχουν ως στόχο να βγάζουν παίκτες για να είναι πετυχημένες. Το μπάτζετ ανεβαίνει πολύ με την απόκτηση ξένων, το Λαύριο πρέπει να είναι ένας θελκτικός προορισμός για τους Έλληνες παίκτες».

Για το ότι παραμένει 15 χρόνια στον πάγκο της ομάδας: «Η ομάδα λειτουργεί όπως όταν ήταν στα ερασιτεχνικά. Με πολύ συναίσθημα, αλλά και επαγγελματική δουλειά. Υπάρχει ένα πλάνο που προσπαθούμε να στηρίξουμε και εμπιστοσύνη ότι ακόμα και από τα άσχημα αποτελέσματα θα γίνει κάτι καλό για την ομάδα».

Για το αν υπάρχει στόχος κάποια στιγμή το Λαύριο να κάνει το βήμα παραπάνω: «Όταν δεν τρελαίνεσαι για κάτι μπορεί να έρθει στην κατάλληλη στιγμή και να είναι καλύτερα. Δεν είναι κάτι που θα κρίνει τη ζωή ή την καριέρα μου».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*