Home / Μπάσκετ / Ο Μασούρας είναι για πάνω από 15 γκολ τη σεζόν!

Ο Μασούρας είναι για πάνω από 15 γκολ τη σεζόν!

• Το γκολ του Μασούρα χθες με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον Βόλο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου πρέπει να ήταν το πιο πολύτιμο γκολ των «ερυθρόλευκων» σε τελευταίο λεπτό α΄ μέρους!

• Πέρυσι είχε βάλει ο Καμαρά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το μοναδικό στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1, ένα ακόμη πάλι ο Καμαρά, το δεύτερο, στο 45’ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1-2) κι ένα ο Ποντένσε στο 44΄, το πρώτο της ομάδας στο Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2.

• Τέτοια γκολ, ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου, πρόκειται για απολύτως καθοριστικά διότι αφενός μεν στέλνουν τη δική σου ομάδα με άλλη ψυχολογία στην ανάπαυλα, αφετέρου δε βάζουν δύσκολα στον αντίπαλο που έχει δεχθεί το γκολ και νιώθει να έχει χάσει μέσα από τα χέρια του ό,τι κρατούσε επί 45 λεπτά…

• Μπορεί λοιπόν ο Ελ Αραμπί να έδωσε το τρίποντο χθες στον Ολυμπιακό κόντρα στον Βόλο, με τα τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο, αλλά κι ο Μασούρας έβαλε την υπογραφή του σε αυτή την καθόλου εύκολη νίκη. Μάλιστα, κατά την γνώμη μου χατ τρικ έπρεπε να κάνει κι ο Έλληνας διεθνής κυνηγός! Διότι ήταν απολύτως μέσα στις δυνατότητες του να βάλει άλλα δύο γκολ, τόσο εκείνο στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ Γκαραβέλη που τον νίκησε (έπρεπε να σουτάρει στην άλλη γωνία, κι όχι στην κλειστή), όσο και το άλλο στο πολύ κοντινό σουτ στο οποίο αστόχησε.

• Βεβαίως, όλα τα γκολ δεν μπαίνουν, αλλά με λίγη προσοχή μπαίνουν τα περισσότερα. Χθες ο Ελ Αραμπί είχε τέσσερις ευκαιρίες κι έκανε τρία γκολ. Σκόραρε τρεις φορές γιατί έκανε σωστές κινήσεις, σωστά τελειώματα, άλλοτε με το δεξί πόδι κι άλλοτε με το αριστερό. Στην πρώτη ευκαιρία του δεν σκόραρε πολύ απλά γιατί δεν έκανε τη σωστή κίνηση, αφού καθυστέρησε τόσο πολύ που τελικά μπλόκαραν το σουτ που έκανε και έβγαλαν την μπάλα κόρνερ.

• Θα μου πείτε ο Αραμπί είναι φορ και δη μέγας γκολτζής, ενώ ο Μασούρας είναι εξτρέμ. Κοιτάξτε, για εμένα ο Μασούρας είναι κυνηγός για πάνω από 15 γκολ την σεζόν! Έχει εκπληκτική όσφρηση του γκολ, το μυρίζεται ρε παιδί μου όσο ελάχιστοι ακραίοι κυνηγοί, έχοντας τεράστιο πλεονέκτημα. Κι αυτή του την φοβερή ικανότητα εγώ πιστεύω ότι ακόμη δεν την έχει εκμεταλλευθεί όσο πρέπει. Διότι είναι φοβερή ικανότητα να παίρνεις τις κατάλληλες θέσεις και να βρίσκεσαι εκεί που γίνεται η φάση!

• Πέρυσι ο Μασούρας έκανε 11 γκολ κι ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού πίσω από τον Ελ Αραμπί. Σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει τέσσερα (το χθεσινό, το δεύτερο στο 2-0 στον ΟΦΗ και το δεύτερο και το τρίτο στο 3-0 επί του Αστέρα) και για εμένα έπρεπε να έχει οκτώ! Ένα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ όταν ο Διούδης τον νίκησε στο εξ επαφής πλασέ (κι αμέσως μετά ο Φορτούνης πέτυχε το χρυσό γκολ). Ένα με τον Ατρόμητο όταν αστόχησε με κεφαλιά από άριστη θέση. Ένα στην Ομόνοια όταν τον νίκησε ο γκολκίπερ Φαμπιάνο σε κοντινό πλασέ. Κι ένα στον τελικό με την ΑΕΚ όταν πάλι νικήθηκε σε ακόμη πιο καθαρό τετ α τετ από τον Τσιτώντα.

• Ειλικρινά πιστεύω ότι ίσως ούτε ο ίδιος ο Μασούρας έχει αντιληφθεί πόσο τεράστιο προσόν είναι η «μύτη» που έχει για το γκολ! Με λίγη περισσότερη ηρεμία και ψυχραιμία στα τελειώματα του, θα ανεβάσει πολύ περισσότερο τα στάνταρ του στο σκοράρισμα. Το σημαντικό είναι ότι δουλεύει στην προπόνηση και διορθώνει τα θέματα του, κι άρα μπορεί και σε αυτό το κομμάτι να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, παρότι δεξιοπόδαρος έχει φοβερή βελτίωση στις σέντρες με το αριστερό πόδι. Προφανώς κατάλαβε ότι από την στιγμή που ο προπονητής τον βάζει πιο πολύ από τα αριστερά, πρέπει να φτιάξει το αριστερό του.

• Είναι φανερό ότι έχει κάνει δουλειά στο Ρέντη, καθώς φέτος τον βλέπουμε να περνάει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία πολύ επικίνδυνες σέντρες από τα αριστερά, χωρίς πια να χρησιμοποιεί το ανάποδο, το δεξί, πόδι. Μόνο χθες με το Βόλο είχε τρεις, που δεν έφεραν κάποιο γκολ λόγω αστοχίας των Φορτούνη και Καμαρά. Ακόμη και τα γκολ που έχει σημειώσει φέτος είναι με το αριστερό, τα τρία από τα τέσσερα! Και το ένα με το κεφάλι, χθες, σε μία φάση που μας έκανε να θυμηθούμε τον Νταβίντ Φουστέρ, όταν είχε σπάσει το κεφάλι του κι είχε γεμίσει αίματα για να βάλει ένα γκολ με τη Μάλμε.

• Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει ατέλειες στο παιχνίδι του ο Μασούρας. Και χθες ακόμη, σε μία πολύ γεμάτη εμφάνιση του, έδειξε κάποιες από αυτές. Π.χ. έχασε ορισμένες φορές εύκολα την μπάλα, βγήκε με ευκολία δύο φορές οφσάϊντ. Ωστόσο, δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία για το πόσο έχει βελτιωθεί στο παιχνίδι του. Ιδίως γιατί ενεργεί σωστά και γρήγορα: Ήταν έξοχος ο τρόπος με τον οποίο πέρασε την μπάλα στον Φορτούνη πριν ο Φόρτου βγάλει την ασίστ στον Αραμπί για το 3-1. Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει κάτι λεπτά νωρίτερα στη χαμένη ευκαιρία του Αραμπί, ξανά από τελική πάσα του Φορτούνη. Ήταν δε εντυπωσιακή η συμμετοχή του στην ίσως ταχύτερα δομημένη επίθεση του Ολυμπιακού σε όλο το ματς, στο 40ο λεπτό όταν η μπάλα πέρασε τρεις φορές από τα πόδια του κι άλλες τρεις από τα πόδια των Μπουχαλάκη, Ελ Αραμπί και Βινάγκρε, με τον νεαρό Πορτογάλο όμως να τα χαλάει το τέλος όλα με μία κακή σέντρα.

• Ο Μαρτίνς είχε αφήσει στον πάγκο τον Μασούρα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Άρη και τη Μαρσέϊγ, βάζοντας τον απλά αλλαγή. Ο διεθνής άσος στην επιστροφή του στην ενδεκάδα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και τις προάλλες, όταν τον είχε βάλει αλλαγή σε δύο ματς στη σειρά, με τον Απόλλωνα και τη Σίτι, δίνοντας του αμέσως μετά θέση βασικού στο ματς με τον ΟΦΗ, στο οποίο σκόραρε το δεύτερο γκολ.

• Είναι σαφές ότι κι ο προπονητής κάνει ροτέϊσον, προσπαθεί να βρει λύσεις, σε μία περίεργη χρονική συγκυρία της σεζόν. Ο δε Μασούρας για πρώτη φορά φέτος έβγαλε ένα-δύο τραυματισμούς, που κάποια στιγμή τον πήγαν λίγο πίσω. Η ουσία είναι ότι δίνει βοήθειες στην ομάδα εκτελεστικά, δημιουργικά (βλέπε ασίστ στον Χασάν για το δεύτερο γκολ με τον Απόλλωνα) και ανασταλτικά. Λίγο νομίζω χρειάζεται να βρει μία καλύτερη σταθερότητα φέτος και κυρίως να εκμεταλλευθεί, μέσα από καλύτερα τελειώματα, την απίστευτη ικανότητα του να μπαίνει στις φάσεις, ώστε να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά ακόμη πιο μεγάλο όπλο.

• Για να καταλάβουμε κάποια πράγματα: ο Ποντένσε, αναμφίβολα παικταράς εξτρέμ, έβαλε στον Ολυμπιακό 13 γκολ σε 64 παιχνίδια ως βασικός. Ο Μασούρας έχει βάλει στον Ολυμπιακό 19 γκολ σε 60 παιχνίδια ως βασικός. Και γκολ πιο πολύτιμα…

Άσχετο: Το μισό γκολ του Μασούρα χθες ήταν η ασίστ του Μπουχαλάκη.

Ο αριστεροπόδαρος Έλληνας άσος μπορεί να έβγαλε κόπωση χθες στο παιχνίδι του και να μην είχε σχέση με την απόδοση του την περασμένη αγωνιστική στο Χαριλάου, αλλά η ουσία είναι ότι μετά τα δύο γκολ που έδωσαν το τρίποντο με τον Άρη, είχε χθες και την πάσα για το κρίσιμο γκολ στο 45+3 του α΄ ημιχρόνου, “βλέποντας” πολύ καλά τον συμπαίκτη του. Κι είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός πήρε χθες τέσσερις ασίστ από τους κεντρικούς του μέσους! Από τον Μπούχα, τον Καμαρά, τον Φορτούνη και τον Τιάγκο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*