Home / Ποδόσφαιρο / Πρώτη η Γερμανία, στους «16» η Πολωνία, «ελπίζει» η Β. Ιρλανδία

Πρώτη η Γερμανία, στους «16» η Πολωνία, «ελπίζει» η Β. Ιρλανδία

Στον 3ο όμιλο του Euro

Πολύ πιο εύκολα απ΄ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, η Γερμανία νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Parc des Princes» και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ος όμιλο του EURO 2016. Ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 30ο λεπτό, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα περάσουν στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Γερμανικός μονόλογος ήταν το ματς από το πρώτο του λεπτό. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές κόσμου είχαν ένα γκολ, δυο δοκάρια και μερικές κλασικές ευκαιρίες που «σταμάτησαν» πάνω στον φορμαρισμένο ΜακΓκόβερν. Το σκορ άνοιξε στο 30΄ ο Μάριο Γκόμεζ με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην βρετανική περιοχή. Πριν (27΄) και μετά (34΄) το γκολ, ο Τόμας Μίλερ είχε δσημαδέψει δύο φορές το δοκάρι, την πρώτη με κεφαλιά-ψαράκι και τη δεύτερη με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ολα αυτά ουδόλως απασχολούσαν τους Βορειοϊρλανδούς οπαδούς, που κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου εμπνεύστηκαν και τραγούδησαν σύνθημα «Θα κερδίσουμε 2-1!». Τίποτα, βέβαια, δεν συνηγορούσε σ΄αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς οι Γερμανοί είχαν σε συντριπτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες.

Η ευχή τους δεν έγινε πραγματικότητα, όμως οι πιθανότητες για πρόκριση στους «16» παραμένουν αυξημένες, αφού η Βόρεια Ιρλανδία έβαλε ήδη «από κάτω» την Αλβανία και χρειάζεται να περάσει ακόμα μία από τις ομάδες που θα καταταγούν τρίτες. Η κατάσταση, μάλιστα, ίσως ξεκαθαρίσει σήμερα.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι το σημερινό αποτέλεσμα στέλνει την τρίτη του Β΄ ομίλου, Σλοβακία στους «16», καθώς οι τέσσερις βαθμοί αποδείχθηκαν υπεραρκετοί.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κάρτες:

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο’Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ, Κόρι Έβανς (84΄ ΜακΓκίν), Στίβεν Ντέιβις, Γουόρντ (70΄ Ματζένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59΄ Λάφερτι).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Χεβέντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (69΄ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε, Γκόμεζ.


Στους «16» για πρώτη φορά η Πολωνία

Η Πολωνία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ παιχνίδια ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νικώντας την Ουκρανία με 1-0 στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας χάρις στο γκολ του Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι στο 54′. Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα ισοβάθμησε με τους Γερμανούς αλλά ήταν δεύτερη στη διαφορά τερμάτων.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο χαμένες ευκαιρίες των Πολωνών, καθώς στο 3ο λεπτό το σουτ του Μίλικ εξουδετέρωσε ο Πιατόφ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι αν και μόνος απέναντι στον Ουκρανό τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ, χάνοντας μια σπάνια για την κλάση του ευκαιρία.

Οι παίκτες του Φομένκο «απάντησαν» στο 9΄ με τον Γιαρμολένκο, όταν καθυστέρησε να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και στο 17΄ με τον ίδιο παίκτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι και να επιχειρεί κάκιστο και άστοχο πλασέ, ενώ στο 30΄ ένα καλό σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ναβάλκα να έχει περάσει τον Μπλαστσικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι και να δικαιώνεται μόλις 9 λεπτά αργότερα, όταν ο άσος της Φιορεντίνα με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Πολωνία.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πολωνούς, που απείλησαν και στο 56΄ με τον Καπούστκα να αστοχεί ελάχιστα και τον ίδιο να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 60΄ και να χάνει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία για να αποχαιρετήσουν το Euro με ένα βαθμό καθώς στο 80΄ ο Ζοζούλια έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά.

Διαιτητής: Σβέϊν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κάρτες: Κούτσερ, Ροτάν – Καπούστκα

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Μπούτκο, Κατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ροτάν, Ζιντσένκο (73΄ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90΄+2 Τίμοστσουκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Παζντάν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46΄ Μπλαστικόφσκι), Καπούστκα (71΄ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90΄+3 Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*