Home / Άλλα Σπόρ / Πρωταγωνιστής ο Μάντης στο «φίνις» του Hellenic Match Racing Tour

Πρωταγωνιστής ο Μάντης στο «φίνις» του Hellenic Match Racing Tour

Στη Βουλιαγμένη

Aθήνα
Το ταξίδι της στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ξεκίνησε για 3η συνεχόμενη χρονιά μία από τις κορυφαίες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις της χώρας μας, το Hellenic Match Racing Tour. Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τους καλύτερους ιστιοπλόους να δίνουν μια σειρά από συναρπαστικές μονομαχίες, που ανέδειξαν νικήτρια την πιο έμπειρη ομάδα του Τουρ, τη Nespresso VMG του Παναγιώτη Μάντη.

Ο τελευταίος, κάνοντας ένα διάλειμμα από την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έδωσε το “παρών” στον πρώτο σταθμό της διοργάνωσης μαζί με το πλήρωμά του στα σκάφη τύπου 470, Παύλο Καγιαλή. Η προκριματική φάση, βρήκε την Nespresso VMG Team στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από τη Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειμώνα.

Η τελευταία, αν και με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή της, σε σχέση με την περσινή πρώτη της συμμετοχή στο θεσμό, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις μιας και διεκδίκησε μέχρι τέλος την πρώτη θέση του βάθρου. Στην τρίτη θέση της προκριματικής φάσης πλασαρίστηκε η Dark and Stormy Salty Bag ενώ η 4η ομάδα που έκλεισε μια θέση για τους τελικούς της Κυριακής ήταν η ομάδα της Hellenic Police.

Οι δυο πρώτες ομάδες των προκριματικών, Rebuild Construction και Nespresso VMG, ήταν αυτές που μετά από σκληρές και αμφίρροπες “μονομαχίες” στα ημιτελικά, κατόρθωσαν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους τελικούς. Εκεί, ο Βαγγέλης Χειμώνας και η ομάδα του, προηγήθηκαν με 1-0 στις νίκες, αλλά ο Παναγιώτης Μάντης και το πλήρωμά του δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Με αντεπίθεση διαρκείας, οι κάτοχοι του τίτλου στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις του Hellenic Match Racing Tour, απέδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στην κορυφή αφού με 2-1 στις νίκες κατόρθωσαν να στεφθούν πρωταθλητές στο πρώτο φετινό αγώνα του HMRT 2016.

Η συνέχεια της βραδιάς, ήταν το ίδιο συναρπαστική με τα όσα διαδραματίστηκαν στον υγρό στίβο της Βουλιαγμένης…. Στο ειδικά διαμορφωμένο –για τις ανάγκες τις περίστασης- χώρο του εστιατορίου του Ναυτικού Ομίλου και με φόντο τον πανέμορφο κόλπο του Λαιμού, εκλεκτοί καλεσμένοι, χορηγοί και δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.

Η ζωντανή περιγραφή των τελικών από παλιούς αθλητές που εξηγούσαν στους παρευρισκόμενους κάθε σημείο των αγώνων, έδωσε τη σκυτάλη σε ένα μεγάλο πάρτυ. Μια εμπειρία αισθήσεων με champagne cocktails απο την G. H. Mumm, ροφήματα καφέ και coffee coctails από τη Nespresso, ένας πρωτότυπος διαγωνισμός αεροπορικών εισιτηρίων από την QATAR AIRWAYS.. αλλά κι επίδειξη μόδας από την εταιρεία North Sails, είχε το μενού για όλους όσους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους του dj set που επιμελήθηκε ειδικά για την βραδιά ο Nick Zois.

Οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις, πρωτοποριακές για το χώρο της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, αλλά και η εν γένει διοργάνωση του αθλητικού αυτού θεσμού από την εταιρεία ICARUS, συνδέονται με την εμπειρία της τελευταίας στην τηλεοπτική κάλυψη και παραγωγή υλικού από τους κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Η ICARUS, δεν μένει όμως μόνο στην δημιουργία κι εξάπλωση ενός πρωτοποριακού, από κάθε άποψη αγώνα, όπως είναι για τη χώρα μας το Hellenic Match Racing Tour, αλλά φροντίζει να διαφημίσει το προϊόν της και συνάμα και τις ομορφιές της πατρίδας μας σε περισσότερες από 135 χώρες του κόσμου, μέσα από τις εκπομπές τις (ανάμεσά τους και η κορυφαία εκπομπή παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, το “Inside Sailing”, διάρκειας 26λεπτών ανά επεισόδιο) που προβάλλονται σε κανάλια όπως για παράδειγμα τα Sky Sports, FOX Sports, Bloomberg TV, OTE TV, Nautical Channel, ORF Austria, Sport TV Portugal, Abu Dhabi Media, VIASAT Scandinavia, Ocean TV Russia, SPI international κ.α.

Επόμενος σταθμός της διοργάνωσης είναι το πανέμορφο νησί της Πάρου που θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας από τις 27 ως τις 29 Μαΐου όπου κι αναμένονται νέες δυνατές μονομαχίες μεταξύ των κορυφαίων ιστιοπλόων.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*