Home / Άλλα Σπόρ / Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ: Στην Ταϊλάνδη με Χατζηκυριάκο, Μπουρνιά η Ελλάδα

Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ: Στην Ταϊλάνδη με Χατζηκυριάκο, Μπουρνιά η Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ διεξάγεται 23-25 Μαΐου με έντονο ανταγωνισμό κι υψηλό διακύβευμα, καθώς μόλις μία θέση σε κάθε ένα από τα έντεκα ατομικά αγωνίσματα των ανδρών και δέκα των γυναικών (με τις κατηγορίες 1-2 να συγχωνεύονται) δίνει πρόκριση στην «πόλη του φωτός».

Η Ελλάδα, βεβαίως, θα είναι παρούσα σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό με δύο τοπ ονόματά της. Τον δευτεραθλητή Ευρώπης ομαδικού, Μάριο Χατζηκυριάκο, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 2021 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπαίνοντας, μάλιστα, στις θέσεις 9-16 και τη «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου κι Ευρώπης, Ευανθία Μπουρνιά.

Ο Χατζηκυριάκος αγωνίζεται πάντα στην κλάση 6 των ορθίων, ενώ η Μπουρνιά έχει πάει από πέρυσι στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο, αναλαμβάνοντας δυσκολότερο έργο.

Πρώτος στόχος για τους εκπροσώπους μας ν’ αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, δείχνοντας για πολλοστή φορά τη δική τους μεγάλη αξία και, μέσα από τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις, να παλέψουν για την υπέρβαση της πρόκρισης στην κορυφαία διοργάνωση. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα γίνουν 28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική αποστολή πηγαίνει στην Πατάγια σε δύο δόσεις, όπως ενημερώνει το δελτίο Τύπου της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. «Τη Δευτέρα 20/5 αναχώρησαν ο Μάριος Χατζηκυριάκος (κλάση 6) με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη. Τα έξοδά τους καλύπτει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Παρα-Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Την Τρίτη 21/5 το απόγευμα αναχώρησαν η Ευανθία Ειρήνη Μπουρνιά (κλάση 3), με την προπονήτριά της Λύντια Ιγκνάτοβιτς (με δικά της έξοδα).

Το Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης (23-25/5), με τους δύο Έλληνες αθλητές να διεκδικούν την πρόκρισή τους στο Παρίσι».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος σημειώνει ότι η ποιότητα των συμμετοχών στην Πατάγια υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιτραπέζια αντισφαίριση των Παραολυμπιονικών τα τελευταία χρόνια και παραθέτει κάποιους κορυφαίους αθλητές από την Τσεχία, την Αγγλία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Χιλή, την Κίνα, τη Ρουμανία κι άλλες χώρες.

«Καθώς πλησιάζουμε προς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το Παγκόσμιο Τουρνουά Προκριματικών στην Πατάγια υπόσχεται να είναι ένα κορυφαίο γεγονός, με κορυφαίους αθλητές να διεκδικούν, μέσω πρωτιάς στην κλάση τους, μία θέση στην πιο μεγάλη σκηνή».

Εκεί, βλέπουμε ότι το σύστημα είναι νοκ άουτ από την αρχή. Οι κληρώσεις γίνονται την Τετάρτη παραμονή της έναρξης. Στην κλάση 6 των ανδρών συναντούμε 14 συμμετοχές και στην κλάση 3 των γυναικών επτά (μία από κάθε χώρα).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*