Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Παναιτωλικός 2023/24: Με νέα προσέγγιση για το βήμα παραπάνω

Παναιτωλικός 2023/24: Με νέα προσέγγιση για το βήμα παραπάνω

Νέο πρωτάθλημα, νέες φιλοδοξίες και με στόχο να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται όσον το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ξεκινά τη σεζόν 2023/24 ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες πορεύονται πλέον με καινούριο προπονητή, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου, με τον -γνωστό από την παρουσία στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής- Γκάμπριελ Σούρερ να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Τα φιλικά προετοιμασίας δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού με εξαίρεση το ξεμούδιασμα κόντρα στον Αίολο Καρπενησίου, τα «καναρίνια» κατάφεραν να πάρουν νίκη μετά από τρεις αναμετρήσεις, όταν και φάνηκε πως άρχισε να… δένει το ρόστερ τους.

Παναιτωλικός 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο «Τίτορμος» έχει προχωρήσει έως τώρα σε ποιοτικές προσθήκες, αλλά και στη -γνωστή στο Αγρίνιο- «συνταγή», επενδύοντας σε παίκτες… λαβράκια από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πετύχει αρκετές φορές «διάνα» στο παρελθόν, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις των Νίκολας Μαρτίνες (στον Ολυμπιακό) και Λούκας Βιγιαφάνιες (στον Παναθηναϊκό).

Φυσικά, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Στέφανου Καπίνου και Μάριου Οικονόμου, με τον δεύτερο να πηγαίνει στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας μετά από μισή σεζόν στην Serie A, με την πρώην ομάδα του, τη Σαμπντόρια, να υποβιβάζεται στη β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Πέραν αυτού, πολύ καλά δείγματα γραφής έχει ο δείξει ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν (αριστερός μπακ από την Μπόστον Ρίβερς της Ουρουγουάης), αλλά και οι Σέρχιο Ντίας (εξτρέμ, ελέυθερος από Σέρο Πορτένιο) και Φράνκο Μπαλντασάρα (χαφ, δανεικός από Πλατένσε).

Πλέον, μένει να φανεί αν, με τον Σούρερ στον πάγκο και τις νέες προσθήκες να… εγκληματίζονται σιγά σιγά στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, και γιατί όχι, να κυνηγήσει την εξάδα και να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα playoffs της Stoiximan Super League.

Παναιτωλικός 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

Τι έκανε το καλοκαίρι (2-1-3): Δύσκολο ξεκίνημα στα φιλικά προετοιμασίας, ελέω και των αρκετών διαφοροποιήσεων σε ρόστερ και σύστημα, αισιόδοξη συνέχεια με νίκες κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης (1-2), Βόλος (1-1, 0-2), Ατρόμητος (0-1), Πανσερραϊκός (3-2), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*