Home / Διονύσης Δεσύλλας / Παναθηναϊκός: Πρώτα η Ευρώπη, μετά η… νέα σεζόν

Παναθηναϊκός: Πρώτα η Ευρώπη, μετά η… νέα σεζόν

*Το τελευταίο διάστημα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό έχει να κάνει με το τι θα συμβεί από την επόμενη χρονιά. Ποιος θα είναι ο προπονητής, τι μεταγραφές θα γίνουν, ποιοι θα φύγουν, αν θα μείνει ο Ντρεοσί και άλλα τέτοια. Καλά και ωραία όλα αυτά. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το πιο σημαντικό: Τον φετινό στόχο.

*Κανείς δε λέει ότι η ομάδα δεν πρέπει να προετοιμάζεται για του χρόνου και δεν έχει υποχρέωση να κοιτάξει πως θα ανεβάσει το επίπεδό της ώστε να αρχίσει ξανά να διεκδικεί. Να γίνει, επιτέλους, Παναθηναϊκός… κανονικός. Τα παραπάνω είναι αυτονόητα και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν όλοι στο κλαμπ. Ηδη έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες κινήσεις, όπως η πρόταση επέκτασης στον Αλεξανδρόπουλο και ανανέωσης στον Μολό. Προφανώς γίνονται κι άλλα, τα οποία δεν έχουν βγει προς τα έξω. Οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει, κατά κάποιον τρόπο, τον προγραμματισμένο για την επόμενη σεζόν, αλλά προέχουν τα… φετινά.

*Το τριφύλλι πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να βγει στην Ευρώπη. Έχει μπροστά του ένα κρίσιμο διάστημα στο οποίο απαιτείται επιστροφή στις νίκες για το μεγάλο come back. Δε θα σταθούμε περισσότερο στις πιθανές εξελίξεις με τον Άρη. Αυτά είναι πράγματα τα οποία απασχολούν το δικαστικό τμήμα δεοντολογίας, την κίτρινη ΠΑΕ και για τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε. Με τα τωρινά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -4 από την ΑΕΚ και οφείλει να κάνει τα πάντα για να ανατρέψει τα δεδομένα και να την προσπεράσει.

*Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τα παιχνίδια με τον Αστέρα και με την Ένωση στη Λεωφόρο είναι εξαιρετικά κομβικά. Στη συνέχεια η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αντιμετωπίζει εκτός του Άρη και εντός τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, για να φτάσει να έχει ελπίδες ή και να φέρει στα μέτρα του την κατάσταση για την πολυπόθητη έξοδο στην Ευρώπη, οι νίκες στα δυο πρώτα ματς στο «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι μονόδρομος.

*Σαφώς και η υπόθεση «Ευρώπη» έχει δυσκολέψει πολύ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Να έχει… λύσσα για τον μεγάλο του στόχο. Αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα στο Κορωπί. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από τον Λάζλο Μπόλονι, μέχρι τους ποδοσφαιριστές του. Με αυτή τη λογική πρέπει να συνεχίσει το τριφύλλι αρχής γενομένης από το ματς με τους Αρκάδες την Τετάρτη. Απέναντι σε μια ομάδα που φέτος δεν την έχει νικήσει το «τριφύλλι» (μια ήττα, δυο ισοπαλίες).

*Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι προπονήσεις συνεχίζονται ακόμη και κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Αυτό, εκτός των άλλων, δείχνει ότι υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση για την… επιστροφή. Θα φανεί στα παιχνίδια. Ο Φραν Βέλεθ είναι ο μοναδικός αμφίβολος. Όλοι οι υπόλοιποι (πλην Κουρμπέλη) είναι στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι κι αυτό μόνο θετικό είναι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*