Home / Άλλα Σπόρ / Πήρε μετάλλιο αλλά… ζήτησε συγγνώμη από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που δεν ήταν Χρυσό

Πήρε μετάλλιο αλλά… ζήτησε συγγνώμη από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που δεν ήταν Χρυσό

Απίστευτο…

Οι περισσότεροι αθλητές όταν κατακτούν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο σπεύδουν να ευχαριστήσουν τους προπονητές τους, την οικογένεια τους, την Ομοσπονδία της χώρας τους, ακόμα και τους συμπατριώτες τους. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για όλους…

Συγκεκριμένα μπορεί ο Βορειοκορεάτης, Τσολ Γιουν Ομ, να έδωσε στην πατρίδα του το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο, όμως αντί να νιώσει περήφανος για το επίτευγμα του και να ακολουθήσει την κλασική ρουτίνα δηλώσεων ζήτησε… συγγνώμη από τον Κιμ Γιονκ Ουν, επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό!

Ο Γιούν Ομ κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στην άρση βαρών στα 56 κιλά και βρέθηκε πίσω από τον Κινέζο Τσινγκουάν Λονγκ.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, μετά το τέλος της προσπάθειας του είπε με δάκρυα στα μάτια: «Θα είναι πηγή έμπνευσης (σ.σ ο Κιμ Γιονκ Ουν) για πάντα και γι αυτό θέλω να του ζητήσω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να φέρω ξανά το χρυσό μετάλλιο».

Ενώ συνέχισε: «Ελπίζω να γυρίσω ξανά στην επόμενη ευκαιρία που θα μου δοθεί και επιστρέψω την ευγνωμοσύνη του με ένα ακόμα χρυσό».

Ελπίζουμε να καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό στους επόμενους Αγώνες και να «ξεπλύνει» αυτή τη… ντροπή που έδωσε στη χώρα του.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*