Home / Μπάσκετ / Ναβάρο στο Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο, τώρα και στο Ρίο

Ναβάρο στο Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο, τώρα και στο Ρίο

Η μεγάλη διάκριση του Ισπανού άσου

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο περνάει στην ιστορία του μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού θα γίνει ο πέμπτος παίκτης όλων των εποχών που θα συμμετάσχει σε 5 διοργανώσεις. Ο 36χρονος έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ, το 2000 για να ακολουθήσουν η Αθήνα το 2004, το Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο το 2012.

Ο «Λα Μπόμπα» όπως είναι το προσωνύμιό του, μοιράζεται αυτή την ξεχωριστή διάκριση των πέντε συμμετοχών με τον Τέο Κρουζ από το Πόρτο Ρίκο, τον Βραζιλιάνο Όσκαρ Σμιτ, τον Αυστραλό Αντριου Γκέιζ και την Αμερικανίδα Τερέζα Εντουαρντς.

Από το ντεμπούτο του στους Αγώνες του Σίδνεϊ, ο Ναβάρο έχει παίξει συνολικά σε 29 Ολυμπιακούς Αγώνες έχει σκοράρει 237 πόντους και έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια.

«Ποτέ δεν θα περίμενα να παίξω με πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τώρα μπορώ να πω ότι το έχω πετύχει. Εκείνο το καλοκαίρι, που κατακτήσαμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων μας έδωσε το πάτημα. Από τότε έχουμε διανύσει πολύ δρόμο αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος» συμπλήρωσε, λίγο πριν από τη μάχη της Ισπανίας με την Κροατία τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*